Magic Box – Mein Kampf

Další titul zveřejněný večer před plánovaným rozvozem v seznamech PNS z katalogu společnosti MagicBox bude v neděli 24. března 2012 za 199,- Kč drama Mein Kampf. Jediný muž změnil celý svět v peklo.

V roce 1910 opustil mladý Adolf Hitler své rodné město, nejjižnější rakouskou provincii, a odcestoval do Vídně. S cílem dobýt celý svět jako slavný malíř chtěl ukázat svůj talent na Akademii výtvarného umění. Mladý umělec si pronajal pokoj v domě pro bezdomovce a čekal na svůj velký den. Svůj pokoj sdílel s židovským prodejcem knih Schlomem Herzlem. S příchodem zprávy z Akademie o nepřijetí se ukazuje, že Hitler přecenil své umělecké schopnosti a jeho malý svět se hroutí. Hitler se nemůže vyrovnat s takovým ponížením a se ztracenou důvěrou v sebe samotného, chce skoncovat se svým životem.

 

Paradoxně je to právě Žid Schlomo, kdo ho nakonec přesvědčí, aby zkusil své štěstí v politice. Netrvá dlouho a Hitler se stane vedoucím místní radikální skupiny, která je známá díky svému násilnému chování.

Hořko-sladký absurdní film Mein Kampf je natočen podle divadelní hry George Taboriho, která našla svou cestu na světová pódia po vídeňské premiéře v roce 1987.

Na imdb.com 51 procent, na csfd.cz 42: Kdyby mladý Adolf nepotkal vzdělaného Žida, mohl být malířem – stačilo by na to čtvrt hodiny, jenže se z toho stal nudný, příšerně černobílý a nevěrohodný celovečerní film. Žádný životopis, ale slátanina plná historických i logických chyb.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: Rakousko / Německo / Švýcarsko

Rok vzniku: 2009

Délka: 102 minut

Původní název: Mein Kampf

Světová premiéra: srpen 2009 – Kanada (Montréal Film Festival)

Režie: Urs Odermatt

Námět: George Tabori (divadelní hra)

Scénář: Martin Lehwald

Produkce: Oliver Berben, Wolfgang Bergmann, Alberto Chollet, Thomas Peter Friedl, Madeleine Hirsiger, Marcos Kantis, Meike Klingenberg, Danny Krausz, Martin Lehwald, Tamara Mattle, Heinrich Mis, Christof Neracher, Michal Pokorny

Hudba: Enis Rotthoff

Kamera: Jo Molitoris

Střih: Claudio Cea, Lilo Gerber

Kostýmy: Thomas Oláh

Společnost: 3Sat / Dor Film Produktionsgesellschaft / SRG SSR idée suisse / Schiwago Film / UFA Cinema / ZDFtheaterkanal / hugofilm / Österreichischer Rundfunk

Natáčeno: Liberec, Česká republika / Vídeň, Rakousko / Zittau, Sasko, Německo

Hrají: Götz George (Schlomo Herzl), Tom Schilling (Adolf Hitler), Anna Unterberger (Gretchen), Bernd Birkhahn (Lobkowitz), Wolf Bachofner (Himmlischst), Elisabeth Orth (paní Todová), Karin Neuhäuser (paní Merschmeyerová), Simon Schwarz (Max), Paul Matic (Erich), Henning Peker (Anton), Wolfgang Hübsch (Mandelbaum), Ernst Stankovski (rektor), Michael Ostrowski (malý zloděj), Franz Josef Csencsits (velký zloděj), Kajetan Dick (zrzek), Andrej Hryc, Kurt Grossmann, Henriette Schwager, Patricia Hirschbichler, Christine Gabsch, Peter Traxler, Marlen Ulonska, Philipp Lätsch, Roland May, Fritz von Friedl, Jan Gebauer (žalářník), Robert Sadil, Walter Szakall, Uwe Lach, Detlef Lux, a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný