Film a video – duben 2012

Aspoň Filmexport Home Video (narozdíl od jiných) na webu aktuálně informuje o svých plánech a uvádí vydání dalšího čísla novin Film a video – duben 2012, které je v pátek 30. března 2012 na stáncích v prodeji za 9,90 Kč.

Seznam vydavatelských společností se smrsknul, zmizel z něho Magic Box, čímž se kalendářní rejstřík plánovaných titulů vejde na půl stránky…

Struktura neměnná, novinky v kinech a na BD a DVD (Aerofioms, Bioscop, Bontonfilm, Cinemart, Falcon, FEX, Film Europe, H.C.E., Magic Box). Tři strany zabírá objednávkový formulář na tituly FEXu, Hlavní článek o Jiřině Štěpničkové, materiál s názvem Báječní muži s klikou je o minule probraném Martinu Fričovi. Vlastimil Vondruška nabízí text Mikuláš Dačický z Heslova – frejíř a rváč. Rozhovor s manželkou populárního herce Boženou Benešovou, archivní recenze na brzy FEXem vydávané Ohnivé léto + 2 strany náhledů plánovaných titulů FEXu. Pozvánka na 25. ročník Finále Plzeň, kde v porotě zasedne Krzysztof Zanussi, pokračuje seriál o filmovém studiu Disney – Pixar, oslavy 100 let českého skautingu pokračují prvním dílem Skautů na jedničku, architektura ve filmu se zabývá prezidentskou vilou na Vystrkově, jejíž architekt je neznámý, filmové profese se opět jen kratičce věnují scénáristům,  ČPU obhajuje dohodu ACTA, jedna strana patří Břetislavu Pojarovi, jedna strana bydlení na přelomu 19. a 20. století. Seriál o aktuální tvorbě na naší půdě popisuje natáčení koprodukčního filmu Královská aféra a domácímu Zejtra napořád. A zadní strana reklamní na reprinty dobových filmových plakátů (JEN za 249,- Kč kus).  

Pár titulů ze zmíněného přehledu postupně naskáče v měsíčních přehledech.