Bontonfilm – Karate Kid

Bohužel je to většinou tak, že diváci si pamatují staré, původní verze oblíbených filmů, do prodeje se ale dostávají jejich více či spíš méně povedené remaky. Z katalogu Bontonfilmu v neděli 1. dubna 2012 za 99,- Kč dorazí akčně rodinný Karate Kid s Jackie Chanem a mladým Smithem. Život, o který nestál. Výzva, kterou si nedokázal představit. Učitel, kterého nečekal.

Hlavní hrdina filmu Karate Kid, dvanáctiletý Dre Parker mohl klidně být tím nejpopulárnějším klukem v celém Detroitu, ale poté, co je oba kariéra jeho matky zavede do Číny, má s navazováním přátelství se svými vrstevníky velké problémy. Nakonec se mu podaří najít si cestu ke své spolužačce Mej Jing, kterou, jak se zdá, Dre také zajímá, ale jejich přátelství záhy narazí na kulturní odlišnosti. A Dre si navíc znepřátelí třídního rváče Čchenga. Dre zná sice základy karate, ale v zemi kung-fu mu to k ničemu není a Čcheng mu snadno dá za vyučenou. Dre, který se v cizí zemi cítí zcela osamoceně, nemá jinou možnost než se obrátit s prosbou na údržbáře pana Hana. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu, ale začne Dreho trénovat na nadcházející turnaj, kde by se mohl Čchengovi postavit. Zatímco mu pan Han vysvětluje, že kung-fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se třídním rváčům bude úkol, jaký v jeho životě neměl dosud obdoby.

 

Jinými slovy totéž:

Když se Dre Parker přestěhuje se svou matkou z Detroitu do Číny, cítí se v novém nezvyklém prostředí úplně ztracený. Brzy se navíc stane terčem šikany a ubližování ze strany několika spolužáků. Dostane se mu ale nečekané pomoci. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Han se nad Drem slituje a slíbí mu, že ho naučí používat bojové umění kung-fu. Při společném tréninku se učitel a jeho žák učí vzájemné důvěře a postupně si mezi sebou vytváří pevné přátelství, které pomáhá oběma.

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 66: Místo karate je tady kung-fu a zbytečně dlouhou stopáž zachraňuje Jackie, kterému konečně po dlouhé době zase nějaká role konečně sedne.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Rodinný / Sportovní

Země původu: USA / Čína

Rok vzniku: 2010

Délka: 134 minut

Původní název: Karate Kid

Světová premiéra: 10. června 2010 – Indonésie / Malajsie / Singapur / Jižní Korea

Kinopremiéra v ČR: 16. září 2010

Režie: Harald Zwart

Námět: Robert Mark Kamen

Scénář: Christopher Murphey

Produkce: Susan Ekins, Sanping Han, James Lassiter, Chiu Wah Lee, Er-Dong Liu, Jada Pinkett Smith, Will Smith, Solon So, Ken Stovitz, Jerry Weintraub, Dany Wolf

Hudba: James Horner

Kamera: Roger Pratt

Střih: Joel Negron

Kostýmy: Han Feng

Společnost: Columbia Pictures / China Film Group / Jerry Weintraub Productions / Overbrook Entertainment

Natáčeno: Beijing, Čína / Detroit, Michigan, USA / Huangshan Mountains, Čína

Hrají: Jaden Smith (Dre Parker), Jackie Chan (pan Han), Taraji P. Henson (Sherry Parkerová), Wenwen Han (Meiying), Rongguang Yu (mistr Li), Zhensu Wu (Meiyingův otec), Zhiheng Wang (Meiyingova matka), Zhenwei Wang (Cheng), Jared Minns (Dreův kamarád z Detroitu), Shijia Lü (Liang), Yi Zhao (Zhuang), Bo Zhang (Song), Luke Carberry (Harry), Cameron Hillman (Mark), Ghye Samuel Brown (Oz), Rocky Shi (ur Dang), Ji Wang (paní Poová), Harry Van Gorkum (hudební instruktor), Tess Liu (učitelka dějepisu), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, chorvatsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, polsky, maďarsky, bulharsky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádné