Hollywood Classic Entertainment – Cesta bojovníka

V dnešní době nezbylo moc vydavatelství, které by si troufli na něco nevyzkoušeného, neznámého, nečekaného, čím třeba může být pro nás i nějaká ta zcela cizokrajná kinematografie. Hollywood Classic Entertainment v úterý 3. dubna 2012 bude nabízet indonéský akční film Cesta bojovníka. Podle náhledu obalu měl být o stovku dražší, nakonec je ke koupi za 99,- Kč.

Ve městě plném násilí jediný muž povstane a bojuje.

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau – prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách – chce zpět své „zboží“ i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále.

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 69: Každý asijský stát chce mít svůj Ong-Bak. Tradičně naivní a přímočarý scénář a zajímavé choreografie dalšího bojového umění.

Zadní strana

Žánr: Akční / Drama

Země původu: Indonésie

Rok vzniku: 2009

Délka: 107 minut

Původní název: Merantau

Světová premiéra: červenec 2009 – Jižní Korea (PiFan International Film Festival)

Režie: Gareth Evans

Umělecká režie: Tomy Dwi Seiyanto

Scénář: Gareth Evans, překlad Daiwanne Ralie

Produkce: Rangga Maya Barack-Evans, Daiwanne Ralie, Ario Sagantoro

Hudba: Aria Prayogi, Fajar Yuskemal

Kamera: Matt Flannery

Střih: Gareth Evans

Choreografie: Edwel Datuk, Rajo Gampo Alam, tým Silat Harimau

Společnost: Pt. Merantau Films

Natáčeno: Jakarta, Indonésie / Sumatra, Indonésie

Hrají: Iko Uwais (Yuda), Sisca Jessica (Astri), Christine Hakim (Wulan), Mads Koudal (Ratger), Yusuf Aulia (Adit), Alex Abbad (Johni), Yayan Ruhian (Eric), Laurent Lohan Buson (Luc), Doni „Donny“ Alamsyah (Yayan), Ratna Galih (Ayi), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 indonésky, česky

Titulky: ?

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný