BH Promo – Byl jednou jeden… život 6

 

Poslední díl animovaného seriálu Byl jednou jeden život 6 by se měl na stáncích objevit opět ve čtvrtek, tj. 3. července 2008. V souvislosti se seriálem vyplavaly na povrch informace o cenzorských zásazích českého vydavatele, který považuje všechny potencionální zákazníky za zloděje a piráty, pročež bylo DVD „preventivně“ očesáno o originální zvukovou stopu. Historicky první vydání seriálu na DVD u nás tak dostává nepříjemnou pachuť, kdy opět někdo ze zákazníků dělá idioty. Cena opět 49,- Kč.

 

Na tomto posledním DVD „Byl jednou jeden život“ se s vámi seriál rozloučí pěti příběhy. Uvidíte, jak důležité je očkování, v díle o hormonech poznáte, kde se hormony tvoří a proč je jeich přítomnost v našem těle nezbytná. Co je to štítná žláza a jakou důležitou funkci plní. Koloběh života … dokonalá rovnováha, kterou příroda na Zemi stvořila. Jak potřebné jsou v našem těle obnovy a opravy a jak krásný je lidský život, ze kterého vznikají další a další životy uvidíte v této závěrečné sérii. 

 

 

 

 

 

 

DVD obsahuje 5 dílů:

 

22. Očkování 

Někdy může být opravdu velmi nebezpečné chodit po světě bez očkování proti určitým nemocem. V dnešní době už lékaři nalezli vakcíny, které naše tělo proti nemocem a infekcím dokáží ubránit. Uvidíte sami, jak tyto protilátky v našem těle zabrání nebezpečným nemocem.

 

23. Hormony 

Endokrinní žlázy, v nichž se tvoří hormony. Co to jsou hormony a proč se v našem těle tvoří? Všechno okolo nich a také štítné žlázy budete mít možnost poznat v tomto díle.

 

24. Koloběh života 

Dokonalou rovnováhu stvořila naše příroda. Potravní řetězec má svá pravidla a člověk je na jeho vrcholu. "Ale člověka nic nejí, tak proč on sám jí tolik věcí?" Přeci aby mohl vyživovat své buňky a ty mohly dobře pracovat a zajistit dobrou práci celého těla. Aby se buňky mohly pořád množit, tělo mohlo růst, obnovovat se a opravovat.

 

25. Obnovy a opravy 

V mozkových buňkách jsou během spánku zpracovávány a tříděny informace, které byly přijaty během uplynulého dne. Některé informace se mohou tak trochu promíchat a vznikají pak zlé sny. Co dělá tělo, když spí? Sami uvidíte.

 

26. A život jde dál 

Věčný koloběh života… staří lidé umírají a děti se rodí… stejně jako zvířata a vše živé na planetě Zemi. Starší generace přenáší své zkušenosti na mladé generace a takto to bude fungovat ještě stovky a stovky let. 

 

A jako takovou malou tečku za celým seriálem si ještě jednou uveďme odpověď vydavatele, která se objevila v komentářích k jednomu předešlých dílů. Jde odpověď na dotaz, proč bylo DVD zcenzurováno a ochuzeno o cizojazyčné zvukové stopy: 

 

Milý příznivci seriálu Byl jednou jeden život. Odpovídáme na váš dotaz ohledně dabingu. Anglický a Francouzský dabing musel být na žádost autora odebrán. Je to z důvodu pirátství, které je bohužel v naší zemi hodně oblíbené a šíří se dál do celého světa. Můžeme si za to sami. Je nám to moc líto… 

 

Myslím že nemá smysl nic dodávat. Přiznám se, že svalování viny za zmršené DVD na autora moc nevěřím. Spíš si zase jenom někdo usnadnil práci. Snad jenom můžeme doufat, že tomuto vydavateli se nedostanou do rukou práva na další zajímavé seriály, které by opět mohl zcenzurovat. 

 

Žánr: Animovaný / Dětský / Naučný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1986

Délka: 26 epizod po 26 minutách celkem

Původní název: Il était une fois… la vie

Režie a scénář: Albert Barillé

Hudba: Michel Legrand

Společnost: France Regions 3 (FR3) / Canal+ / Société Radio-Canada / Radio Televisión Española (RTVE) / KRO Televisie / Société Suisse de Radiodiffusion et Télévision (SSR) / Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) / Belgische Radio en Televisie (BRT) / Eiken / Ministère de la Culture et des Télécommunications / Procidis

 

 

Údaje o DVD:

 

Délka: 132 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, slovensky

Titulky: česky, slovensky

 

 

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: žádný