Filmag zábava – Toreador zkázy

Mockrát už jsme se mohli přesvědčit, že sebelepší herci nejsou zárukou, že film, v němž účinkují, musí nutně být trhák. Filmag v ediční řadě Zábava nabídne v pátek 13. dubna 2012 „western" Toreador zkázy za 99,- Kč.

Akční western s hvězdami Hollywoodu.

Akční fantasy western je doslova prošpikován zvučnými hereckými jmény, mezi kterými nechybí na Oscara nominovaný Willem Dafoe, hvězda z filmu Nevěrná Olivier Martinez nebo legenda televizních seriálů Michelle Forbes.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

V tomto moderním westernu je potulný kovboj Jacques nečekaně konfrontován se smrtí. Poté co je nalezena mrtvá dcera jednoho z místních bossů, padne obvinění právě na něj, na nevinného mladíka. Jacques se vydává na útěk, ale v patách je mu hned několik nájemných vrahů.

Osamělý kovboj bude muset uprostřed pouště bojovat nejen s těžkým terénem a cynickými zabijáky, ale také se svými vlastními démony. A právě na tomto osobním souboji bude nejvíc záležet. To rozhodne, jestli se Jacques dožije nového východu slunce.

Na imdb.com 27 procent, na csfd.cz pouze zaregistrováno. Film byl uveden až 5 let po svém vzniku rovnou na video. Proč asi? Kvůli tomu, že děj je dementní, postavy šílené, dialogy nepochopitelné a střih příšerný? A jako obvykle, na obalu uvedené herecké hvězdy (Dafoe, Rodriguez) se ve filmu mihnou na necelé dvě minuty – asi potřebují prachy za každou cenu.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Fantasy / Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 85 minut (1:24:40)

Původní název: Bullfighter

Světová premiéra: 1. dubna 2008 – Kanada (Vancouver Jewish Film Festival)

Režie: Rune Bendixen

Scénář: Rune Bendixen, Majken Gilmartin, L. M. Kit Carson, Hunter Carson

Produkce: L. M. Kit Carson, Majken Gilmartin, Cynthia Hargrave, P. Dirk Higdon, Nadia Leonelli, Tim Moore, Jamal A. Swinton

Hudba: Vince Clarke

Kamera: Ronn Schmidt

Střih: Kathryn Himoff

Kostýmy: Janet Schwarz

Společnost: Gilmartin Film / MainPix / Scanbox Entertainment

Natáčeno: Alamo Village – Highway 674, Brackettville, Texas, USA / Del Rio, Texas, USA

Hrají: Olivier Martinez (Jacques), Michelle Forbes (Mary), Assumpta Serna (Ahandra / Allison), Donnie Wahlberg (Chollo), Domenica Cameron-Scorsese (Laila), Michael Parks (Cordobes), Jared Harris (Jones), Willem Dafoe (otec Ramirez), Robert Rodriguez (toreador), Guillermo del Toro (toreador), Rune Bendixen (toreador), Edward Scott Perez (toreador), Abby Abernathy (bankovní vedoucí), James Crowley (asistent vedoucího banky), L. M. Kit Carson (Country Bob), John Carlino (kněz), Hunter Carson (Maryin bratr), Jana Brockman (Maryina matka), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Další DVD