Magic Box – Imigranti

Už se zase začíná vracet stav, kdy žádný distributor ani prodejce některé tituly v nabídce neuvádí, ale po procházce po trafikách leží na pultech víc, než by se dalo čekat. Nedělní nabídku (alespoň u nás) obohacuje mně zcela neznámý distributor NEED Point filmy z nabídky Bontonfilmu, které doteď distribuovalo kladenské JRK, a MagicBox poslal k nám do řeznictví v pondělí 23. dubna 2012 za 199,- Kč (alespoň v jednom kuse) drama Imigranti.

Každý den hranice ilegálně překročí tisíce lidí… Jen jediná věc jim stojí v cestě. Amerika.

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století.

Harrison Ford pátrá po spravedlnosti. A jako imigrační úředník vyšetřuje případ pohřešovaného přistěhovalce. Na křižovatce zločinu a byrokracie, podvodu a vraždy, musí závodit s časem, aby se pokusil zachránit rodinu před škodou, která na ni čeká v boji za americký sen.

„Kritici nadšeně hodnotí výkon Harrisona Forda, který byl v tomto snímku senzační. Strhující a naprosto zábavný skvěle provedený film s vynikajícím hereckým obsazením."

(Pete Hammond, Hollywood.com)

U snímku Imigranti bude sedět jako přibití až do úplného konce. Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Judd ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky?

Na imdb.com 68 procent, na csfd.cz 73: I když je to ve své podstatě politická agitka, velmi dobře natočený (a zároveň tragický) obraz snahy nejrůznějších etnik splnit si svůj americký sen.

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 108 minut

Původní název: Crossing Over

Světová premiéra: 26. února 2009 – Bahrajn

Režie: Wayne Kramer

Scénář: Wayne Kramer

Produkce: Michael Beugg, Wayne Kramer, Frank Marshall, Gregg Taylor, Omar Veytia, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Mark Isham

Kamera: Jim Whitaker

Střih: Arthur Coburn

Kostýmy: Kristin M. Burke

Společnost: The Weinstein Company / The Kennedy-Marshall Company / Movie Prose / C.O. Films

Natáčeno: Long Beach, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Harrison Ford (Max Brogan), Ray Liotta (Cole Frankel), Ashley Judd (Denise Frankelová), Jim Sturgess (Gavin Kossef), Cliff Curtis (Hamid Baraheri), Alice Braga (Mireya Sanchezová), Alice Eve (Claire Sheperdová), Summer Bishil (Taslima Jahangirová), Jacqueline Obradors (speciální agentka Phadkarová), Justin Chon (Yong Kim), Melody Khazae Zara (Zahra Baraheriová), Merik Tadros (Farid Baraheri), Marshall Manesh (Sanjar Baraheri), Nina Nayebi (Minoo Baraheriová), Naila Azad (Rokeya Jahangir), Shelley Malil (Munshi Jahangir), Jamen Nanthakumar (Abul Jahangir), Jaysha Patel (Jahanara Jahangirová), Leonardo Nam (Kwan), Tim Chiou (Steve), West Liang (Mark), Johnny Young (Justin), Lizzy Caplan (Marla), Ogechi Egonu (Alike), Aramis Knight (Juan Sanchez), Chil Kong (Chin Kim), Mahershalalhashbaz Ali (detektiv Strickland), Bailey Chase (agent), Sarah Shahi (Pooneh Baraheriová), Sung Hi Lee (Min Kimová), Andy Kang (Seung Kim), Roger Marks (rabín Yoffie), Terence Bernie Hines (imigrační soudce), Josh Gad (Howie), Maree Cheatham (soudkyně Freemanová), Greg Joung Paik (majitel prodejny s alkoholickými nápoji), Esther Paik (jeho manželka), Rey Valentin (Javier Pedraza), Michael Cudlitz (agent ICE ze San Pedro), Juan Garcia (speciální agent Howell), Christopher Murray (speciální agent Ludwig), Julia Vera (Juanova babička), Joaquín Garrido (Juanův dědeček), Deborah Puetteová (paní Benedictová), Yvette Cruise (hispánka), Ryan Gesell (agent ICE), Jamison Haase (policista v prodejně s alkoholem), Kevin Sizemore (agent Sterns), Yuriana Kim (žena v prodejně s alkoholem), Jack Conley (agent OIG Poulson), John Lafayette (agent OIG Womack), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: