Amercom – Kosmos 36

V pondělí 23. dubna 2012 přece jen dodalo vydavatelství Amercom na vybrané novinové stánky (a nejenom tam) další číslo ediční řady Kosmos – jen najít ten správný a nový výtisk vůbec sehnat… Pod číslem 36 za 75,- Kč vychází časopis s DVD s podtitulem Vesmírná loď Země: Náš domov v kosmu.

Už více než čtyři a půl miliardy let dokázala naše Země přežít ve velmi nebezpečné oblasti vesmíru. V důsledku opakujících se katastrof docházelo k vymírání druhů, ale zároveň se otevíral prostor pro evoluci jiných forem života. V tomto dílu naší série si ukážeme, jakou cestu urazila modrá planeta od svého vzniku až do současnosti. Pokusíme se také najít odpovědi na otázky, jež nám nedají spát: Jak vznikla Země? Co přispělo k tomu, že se zde vyvinul život? Odkud se na naší planetě vzala voda? Proč je právě třetí planeta od Slunce pro lidstvo tím nejlepším místem k životu?

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Od samého počátku své existence bojuje vesmírná loď Země s nejrůznějšími hrozbami, ať už jsou to nebezpečné asteroidy a komety, nebo globální změny klimatu. Odhalování její historie je tak jedním z nejsložitějších vědecko-detektivních příběhů všech dob.

Obálka časopisu

Časopis je všeobecně věnován dnešnímu tématu. Ohledně výzkumu Země by se dala natočit spousta dokumentů, takže v tomto ohledu se tentokrát nejedná o žádnou kuriozitu. Spíše nechápu systém vydávání, kdy se postupně vracíme v čase zpět, tj. jsou vydávány stále starší dokumenty. Ale vzhledem k tomu, že nic jiného momentálně o vesmíru nevychází, buďme rádi…

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2007

Délka: 44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků