Magic Box – Kung Fu panda 2

A ještě jednu nehlášenou novinku nachystal MagicBox ve středu 9. května 2012 za 199,- Kč, do trafik dorazilo pokračování animáku Kung Fu Panda 2. Dvojnásobně pandastické. Dvakrát více akce, dvakrát více smích (Bryan Erdy, CBS/Movie Planet).

Jack Black je zpět a s ním i Po – v živelně vtipném a „kouzelném pokračování" (Scott Bowles, USA Today) originálního filmu z dílny studia DreamWorks Animation nominovaného na Cenu Akademie. Už jako dračí bojovník má Po před sebou první velký úkol. V čele svých kamarádů ze Zuřivé pětky se musí vydat na riskantní cestu, na jejímž konci ho čeká souboj s dosud nejtěžším protivníkem. Zbrusu nové nevšední dobrodružství Kung Fu Panda 2 nabízí působivou kombinaci nepřetržité akce, úžasného vyprávění a fantastické animace.

Po si plnými doušky užívá život legendárního Dračího bojovníka, který společně s pěti přáteli, Tygřicí, Jeřábem, Kudlankou, Zmijí a Opičákem, hájí rodné údolí. Všudypřítomnou pohodu ale naruší zprávy o zlosynovi, který plánuje krádež mocné zbraně, jež by mu mohla pomoci dobýt Čínu a zničit umění kung fu. Po společně s Pěti postrachy vyráží na strastiplnou pouť napříč Čínou, na jejímž konci čeká mocný nepřítel. Jak ale mohou přeborníci kung fu zničit zbraň, která je odolná vůči tomu, co ovládají nejlépe? Po musí zapátrat v minulosti a ve svých kořenech, na které úspěšně zapomněl. Jedině tak může získat schopnosti, které mu dají šanci na vítězství.

 

Nejlínější tvor pod slunce, chlupatý pandí chlapík Po, překonal sám sebe, naučil se kung fu a zachránil rodné údolí před zlosynem Taj Langem. Tady by mohl jeho osud skončit, kdyby se z filmu Kung Fu Panda nestal celosvětový fenomén. Klenot, který se zařadil po bok toho nejlepšího, co studio DreamWorks vyprodukovalo, tedy zlobra Shreka a zvířátek z Madagaskaru, si prostě říkal o pokračování. Na druhou stranu – v Poově životě je stále co odhalovat. Například – přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že je jeho tatínkem houser? Po by si možná tyto otázky taky začal klást, kdyby na to ovšem měl čas. Sotva se usadil prach po jeho souboji s tygrem Taj Langem, objevil se na obzoru nový padouch. Nenechte se zmást tím, že se Lord Shen skrývá v kůži bílého páva. Jeho ambicí je ovládnout celou Čínu a zlikvidovat přitom i bojové umění kung fu. K tomu mu má pomoci armáda krvežíznivých vlčích pomocníků a mocná tajná zbraň. Po celé zemi mizí věhlasní mistři kung fu a Po se spolu s Pěti postrachy (připomínáme, že jde o Tygřici, Jeřába, Kudlanku, Opičáka a Zmiji) vydává na nelehkou misi, hodnou věhlasu Dračího bojovníka. Jak sám říká: "Přece nenechám zničit něco, co jsem se právě naučil!" Pokud uspěje, odměnou mu bude nejen další hrdinský kousek na kontě, ale i rýsující se skládačka střípků vlastní minulosti, které – Světe div se! – naznačují, že jeho tatínek asi doopravdy nebyl houser.

Na imdb.com 74 procent, na csfd.cz 70: Sice odvar prvního dílu, ale slušná kadence vtípků a akce drží divákovu pozornost.

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Rodinný / Animovaný / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 87 minut

Původní název: Kung Fu Panda 2

Světová premiéra: 22. května 2011 – USA, Hollywood

Kinopremiéra v ČR: 2. června 2011

Režie: Jennifer Yuh

Scénář: Jonathan Aibel, Glenn Berger

Produkce: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Suzanne Buirgy, Melissa Cobb, Guillermo del Toro

Hudba: John Powell, Hans Zimmer

Střih: Maryann Brandon, Clare „Knight" De Chenu

Společnost: DreamWorks Animation

Hlasy v původním znění: Jack Black (Po), Angelina Jolie (Tygřice), Dustin Hoffman (mistr Shifu), Gary Oldman (Lord Shen), Jackie Chan (Opičák), Seth Rogen (Kudlanka), Lucy Liu (Zmije), David Cross (Jeřáb), James Hong (pan Ping), Michelle Yeoh (Věštkyně), Danny R. McBride (Vlčí šéf), Dennis Haysbert (mistr Zuřivý tur), Jean-Claude Van Damme (mistr Krokodýl), Victor Garber Master (mistr Hromový nosorožec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, polsky, 2.0 audiokomentář anglicky

Titulky: česky, česky komentář, anglicky, anglicky komentář, polsky, polsky komentář

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus:

  • Komentář filmových tvůrců
  • Poznejte nové tváře
  • Vystřižené scény
  • Ukázky: Kocour v botách: Trailer / Kung Fu Panda 2: Trailer k videohře
  • Svět DreamWorks: Shrek / Jak vycvičit draka / Kung Fu Panda / Madagaskar / Megamysl