Vapet – Hasiči 2: Hrdinská mise

Vapet chystá v pondělí 14. dubna 2012 pokračování komedie s Paolem Villaggiem Hasiči 2: Hrdinská mise v pošetce za 75,- Kč. Parta svérázných hasičů se vrací, aby v bláznivé italské komedii předvedla další husarský kousek.

Skupina našich praštěných hasičů jde opět do akce. Téměř se jim podaří uhasit jeden opravdový požár, nebýt toho, že v závěrečné fázi hasí místo vodou čistým benzínem. Proto se jejich velitel rozhodne svěřit skupinu do péče věhlasného požárního instruktora z USA Mc Farlanda.

Ten však zastává techniku přirozeného výběru, nebo-li výuku šokem. Svěří našim hrdinům dva kamióny nitroglycerinu, aby zajistili přepravu k jednomu dolu, který byl zachvácen požárem. Nesdělí jim ovšem, že se nejedná o cvičení, ale opravdovou akci.

Přeprava takové látky jako je nitroglycerin, to chce opravdové chlapy, prostě hrdiny. Nebo spíše sebevrahy?

S tím pokračováním to není tak žhavé – hlavní postavy se sice podle italské wiki jmenují stejně, ale „vyměnily" se manželky, děti, některé události z prvního dílu jsou tady popřeny nebo stejní herci hrají jiné role. Na imdb.com 42 procent, na csfd.cz 52: Jen pro nostalgické fanoušky, nuda a Villaggio v pozadí.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1987

Délka: 89 minut

Původní název: Missione Eroica – I Pompieri 2

Režie: Giorgio Capitani

Scénář: Franco Marotta, Laura Toscano

Produkce: Maurizio Pastrovich, Claudio Saraceni

Hudba: Bruno Zambrini

Kamera: Umberto Dessena

Střih: Sergio Montanari

Společnost: C. G. Silver Film / Reteitalia / Maura International Films

Hrají: Paolo Villaggio (Paolo Casarotti), Lino Banfi (Nicola Ruoppolo), Massimo Boldi (Max Pirovano), Christian De Sica (Alberto Spina), Teo Teocoli (Pullini), Luc Merenda (kapitán McFarland), Franca Gonella (Roberta), Franca Scagnetti (hostinská), Claudio Boldi (prodavač v potravinách), Clarita Gatto (servírka), Corrado Olmi (velitel), Enrico Papa (kontrolor těžby, volající hasiče), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: