Magic Box – Opravdová kuráž

Další nabídka vydavatelství MagicBox přináší v sobotu 12. května 2012 za 199,- Kč western Opravdová kuráž. Odplata si nakonec cestu najde.

Jak velkou kuráž musí mít čtrnáctiletá holka, aby pomstila tátovu smrt? Odpověď nabízejí nejúspěšnější hollywoodští bratři Joel a Ethan Coenovi v temném westernu Opravdová kuráž. Herecký objev Hailee Steinfeld na krvavé cestě za mstou doprovázejí Jeff Bridges jako jednooký šerif Rooster Cogburn a Matt Damon v roli Texas Rangera LaBoeufa.

Působivý příběh o pomstě a statečnosti je zasazený do nelítostného a nevyzpytatelného prostředí amerického pohraničí, ke je spravedlnost jednoduchá a slitování vzácné.

Tátu Mattie Rossové zabil pro kousek zlata psanec Tom Chaney, který následně prchnul do indiánských teritorií, kam na něj světská spravedlnost dosáhne jen velmi těžko. Čtrnáctiletá Mattie je na svůj věk nezvykle dospělá a pragmatická a má tak jasnou představu, jak spravedlnosti pomoci. Najme si Roostera Cogburna, legendární prodlouženou ruku zákona, jejíž štít ovšem povážlivě rezne pod hektolitry vypitého alkoholu. S Cogburnem se vydávají v Chaneyho stopách. Nejedou ale sami. Doprovází je lehce upovídaný Texas Ranger LaBoeuf, který chce psance chytit za jinou spáchanou vraždu. To v pronásledovacím týmu vytváří silné napětí, protože Mattie trvá na tom, aby Chaney pykal jen za vraždu jejího otce. Jenže v panenské krajině, kde nebezpečí číhá na každém kroku, musí i soupeři spolupracovat, pokud chtějí přežít.

Remake westernu Maršál z roku 1969 (John Wayne, Robert Duvall a Dennis Hopper) má na imdb.com 78 procent, na csfd.cz 77: Coenovská konfrontace mládí a drsných špinavců, která fanouškům bratrské dvojice přivodí nirvánu, ovšem jiné může unudit k smrti.

Zadní strana

Žánr: Drama / Western / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 106 minut

Původní název: True Grit

Světová premiéra: 14. prosince 2010 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 17. února 2011

Režie: Ethan Coen, Joel Coen

Námět: Charles Portis (román)

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen

Produkce: Ethan Coen, Joel Coen, David Ellison, Megan Ellison, Robert Graf, Scott Rudin, Paul Schwake, Steven Spielberg

Hudba: Carter Burwell

Kamera: Roger Deakins

Střih: Ethan Coen & Joel Coen aka Roderick Jaynes

Kostýmy: Mary Zophres

Společnost: Paramount Pictures / Skydance Productions / Scott Rudin Productions / Mike Zoss Productions

Natáčeno: Austin, Texas, USA / Blanco, Texas, USA / Buena Vista Ranch, New Mexico, USA / Garson Studios, College of Santa Fe – 1600 Saint Michaels Drive, Santa Fe, New Mexico, USA / Granger, Texas, USA / New Mexico, USA

Hrají: Jeff Bridges (Rooster Cogburn), Hailee Steinfeld (Mattie Rossová), Matt Damon (La Boeuf), Josh Brolin (Tom Chaney), Barry Pepper (‚Lucky‘ Ned Pepper), Dakin Matthews (plukovník Stonehill), Jarlath Conroy (podnikatel), Paul Rae (Emmett Quincy), Domhnall Gleeson (Moon), Elizabeth Marvel (dospělá Mattie Rossová), Roy Lee Jones (Yarnell), Ed Corbin (medvědář), Leon Russom (šerif), Bruce Green (Harold Parmalee), Candyce Hinkle, Peter Leung (pan Lee), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, estonsky, hebrejsky, hindsky, chorvatsky, islandsky, litevsky, lotyšsky, maďarsky, polsky, portugalsky, rumunsky, řecky, slovensky, slovinsky, srbsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35)

Bonus:

  • Mattie a její opravdová kuráž
  • Od honzíků po jelenici-Dobové kostýmy ve filmu
  • Znovuzrození Fort Smith
  • Herecké obsazení