Vapet – Kitaro a odvěká kletba

Už je to velmi, velmi dlouho, kdy se zdálo, že Mido Film bude příslibem vydávání nedostatkové japonské (anime) produkce. Bohužel zůstalo jen u několika titulů a zavřela se voda. Jedním z nich byl i překvapivě neanimovaný film s nepříliš příznivým honocením Kitaro. Vapet v pondělí 21. května 2012 vydává jeho o rok mladší pokračování Kitaro a odvěká kletba v pošetce za 75,- Kč. A jak je poslední dobou zvykem, původní znění sice na disku je, ale titulky chybí.

Kitaro, napůl člověk a napůl bájná postava zvaná Yokai, oplývá neomezenou magickou mocí. Narodil se na hřbitově a záhy ztratil oba rodiče. Tehdy mu byl také předurčen osud ochránce míru mezi naším světem a světem Yokai. Duše jeho otce sledovala z podsvětí Kitarův osud a vrátila se jako Yokai v jedné z mluvících očních bulev. Kitaro, ač vychován mezi přízraky, stále se drží v lidské společnosti a chrání lidské bytosti.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Jednou potká krásnou dívku, které hrozí smrt prokletím z rukou tajemného čaroděje. Aby ji Kitaro zachránil, musí najít pět prastarých hudebních nástrojů a s nimi provést osvobozující rituál. Na to vše má však jen 48 hodin….

O kouzla, souboje, opravdová přátelství, ale i záludné lsti není v této moderní japonské pohádce nouze. Vydejme se společně s Kitarem a jeho přáteli na dobrodružnou a nejistou cestu za záchranou našich světů.

Od minule k prvnímu dílu přibyla řada komentářů (jako kdyby Teletubbies zfilmoval někdo pod vlivem LSD a inspiroval se při tom Power Rangers), druhý díl je ale na csfd.cz jen zaevidován bez komentářů se 60 procenty, na imdb.com má 59: Nenechte se "zážitkem" z prvního dílu odradit, tohle je podstatně lepší a zábavnější – a s daleko větším rozpočtem.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Fantasy

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 115 minut (1:54:30)

Původní název: Gegege no Kitarô: Sennen noroi uta

Světová premiéra: 12. července 2008 – Japonsko

Režie: Katsuhide Motoki

Námět: Shigeru Mizuki (postavy)

Scénář: Mitsuhiko Sawamura

Produkce: Nozomu Enoki, Yoshitaka Ishizuka, Chihiro Kameyama, Jun’ichi Kitagawa, Teruki Matsumoto, Kenji Shimizu, Juichi Uehara

Hudba: Yasuharu Takanashi

Kamera: Masato Kaneko

Střih: Isao Kawase

Společnost: Bandai / Burning Productions / Dentsu / Fuji Television Network / Shochiku Company / Ten Carat / Yahoo Japan / Yomiko Advertising

Hrají: Eiji „Uentsu" Wentz (Gegege no Kitarô), Kii Kitano (Kaede Hiramoto), Rena Tanaka (Neko Musume), Yô Ôizumi (Nezumi Otoko), Isamu Tanonaka (hlas Medama Oyaji), Kanpei Hazama (Konaki Jijii), Shinobu Terajima (Nure Onna – Nami), Ji-seob So (Yasha), Shirô Sano (Jakotsu Babaa), Takashi Sasano (Ido Sennin), Masato Hagiwara (Umihito), Shigeru Muroi (Sunakake Babaa), Ken Ogata (Nurarihyon), Aki Hoshino (Takekiri Danuki no Nyôbô), Hikaru Ijûin (hlas Nurikabe), Yûsuke Kamiji (Satori), Shin’ichi Karube (Tsurubebi), Natsuhiko Kyôgoku (Kitôshû Tômoku), Jun’ichi Kômoto (Biwa Bokuboku), Shôko Nakagawa (Fuguruma Yôbi), Minako Nakano (Makura Gaeshi), Burazâ Tomu (Takekiri Danuki), Masane Tsukayama (hlas Enma Daiô), Sakae Umezu (Chôrô), Shingo Yanagisawa (hlas Ittan Momen), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: