Magic Box – Osvícení

Konečně se v plánech rozvozu PNS objevuje něco, co stojí za pozornost, společnost MagicBox vybrala pro trafiky další titul z edice Největší filmové klenoty a v pátek 18. května 2012 se za 199,- Kč bude prodávat horor Osvícení. Šílenství a smrt!!!!!!

Představte si tu největší hrůzu, kterou dokážete. Bude to hrůzný mimozemšťan či smrtící epidemie? Nebo, stejně jako ve filmu režiséra Stanleyho Kubricka, to bude úděsný strach, že vás zavraždí někdo, kdo by vás měl milovat a chránit – člen vaší rodiny?

Ve svém scénáři, adaptaci románu Stephena Kinga, Kubrick vykresluje sugestivní scény, hrůzná prostředí, zasazuje rány jako ve strašidelném snu a šok za šokem tak konstruuje tento zlomový snímek v dějinách hrůzy.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

V hlavní roli Jack Nicholson ztvárňuje Jacka Torrance, který se svou ženou a synem přijíždí do elegantního osamělého hotelu Overlook Hotel jako mimosezónní správce. Torrance tady nikdy před tím nebyl – nebo byl? Odpověď se ukrývá v děsivém klubku šílenství a vraždy.

Na imdb.com 85 procent, na csfd.cz 89: Dokonalá podívaná a vynikající Nicholson.

Zadní strana zahraničního vydání

Žánr: Drama / Horor / Thriller

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 1980

Délka: 115 minut (1:54:43)

Původní název: The Shining

Světová premiéra: 23. května 1980 – USA

Režie: Stanley Kubrick

Námět: Stephen King

Scénář: Stanley Kubrick, Diane Johnson

Produkce: Robert Fryer, Jan Harlan, Mary Lea Johnson, Stanley Kubrick, Martin Richards

Hudba: Wendy Carlos, Rachel Elkind

Kamera: John Alcott

Střih: Ray Lovejoy

Kostýmy: Milena Canonero

Společnost: Warner Bros. Pictures / Hawk Films / Peregrine / The Producer Circle Company

Natáčeno: Colorado, USA / Elstree Studios, Borehamwood, Hertfordshire, Velká Británie / Glacier National Park, Montana, USA / Going-to-the-Sun Road, Glacier National Park, Montana, USA / Saint Mary Lake, Glacier National Park, Montana, USA / Timberline Lodge, Mount Hood, Oregon, USA / Yosemite National Park, Kalifornie, USA

Hrají: Jack Nicholson (Jack Torrance), Shelley Duvall (Winifred Torranceová), Danny Lloyd (Danny Torrance), Scatman Crothers (Dick Hallorann), Barry Nelson (Stuart Ullman), Philip Stone (Delbert Grady), Joe Turkel (barman Lloyd), Anne Jackson (doktorka), Tony Burton (Larry Durkin), Lia Beldam (mladá žena ve vaně), Billie Gibson (stará žena ve vaně), Barry Dennen (Bill Watson), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Výběr kapitol

Výběr kapitol

Výběr kapitol

Výběr kapitol

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, španělsky

Zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, hebrejsky, chorvatsky, maďarsky, polsky, portugalsky, řecky, španělsky, turecky

Titulky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: Vivian Kubrick za scénou: Jak se točil film Osvícení (The Making of the Shining – dokument o natáčení od Vivian Kubrick) – 33:35 anglicky, titulky anglicky nebo španělsky – k dokumentu možno zapnout anglický audiokomentář Vivan Kubrick (bez titulků), Kinotrailer (1:31 anglicky)

Film o filmu

Film o filmu