Magic Box – Barneyho ženy

DVD podoba tohoto filmu se u nás v Albertu povaluje ve stojanech už nějaký ten týden, nyní ho MagicBox poslal ve středu 6. června 2012 do trafik rovnou v modré podobě za 299,- Kč – v prodeji je BR Barneyho ženy. Skutečný příběh života záleží na tom, kdo jej vypráví.

Podle posledního a bezesporu nejlepšího humoristického románu Mordecaie Richlera – Barneyho ženy. Je to vřelý, moudrý a vtipný příběh o Barneym Panofskym, zdánlivě obyčejném muži, který žije neobyčejný život. Barneyho upřímné vyznání, které se klene přes tři desetiletí a dva kontinenty, zahrnuje tři ženy, násilnického otce a okouzlujícího rozmařilého nejlepšího přítele. Film Barneyho ženy nás provede výšinami i hlubinami jeho dlouhého a pestrého života s pochybným hrdinou v samotném centru dění – nezapomenutelným Barneym Panofskym. Jeho skvělý život ho vyčerpává v nejvyšší míře!

 

Na imdb.com 73 procent, na csfd.cz 72: Milý příběh nejen o lásce, zajímavá mozaika motivů, sentimentální (ubrečená) podívaná.

Žánr: Drama

Země původu: Kanada / Itálie

Rok vzniku: 2010

Délka: 133 minut

Původní název: Barney’s Version

Světová premiéra: 10. září 2010 – Itálie (Venice Film Festival)

Režie: Richard J. Lewis

Námět: Mordecai Richler (román)

Scénář: Michael Konyves

Produkce: Lyse Lafontaine, Ari Lantos, Robert Lantos, Gianluca Leurini, Mark Musselman, Domenico Procacci

Hudba: Pasquale Catalano

Kamera: Guy Dufaux

Střih: Susan Shipton

Kostýmy: Nicoletta Massone

Společnost: Serendipity Point Films / Fandango / Lyla Films / The Harold Greenberg Fund

Natáčeno: Austin, Québec, Kanada / Laurentian Region, Québec, Kanada / Montréal, Québec, Kanada / New York City, New York, USA / Řím, Lazio, Itálie

Hrají: Paul Giamatti (Barney Panofsky), Macha Grenon (Solange), Paul Gross (konstábl O’Malley ze Severu), Atom Egoyan (režisér O’Malley), Mark Camacho (produkční T / U #1), David Pryde (produkční T / U #2), Paula Jean Hixson (servírka u Grumpyho), Mark Addy (detektiv O’Hearne), Scott Speedman (Boogie), Marica Pellegrinelli (hraběnka), Thomas Trabacchi (Leo), Clé Bennett (Cedric), Rachelle Lefevre (Clara ‚Chambers‘ Charnofskyová), Domenico Minutoli (soudce na římské svatbě), Massimo Wertmüller (římský doktor), Saul Rubinek (Charnofsky), Howard Jerome (strýc Irv), Minnie Driver (druhá paní P.), Dustin Hoffman (Izzy Panofsky), Len Richman (rabín), Rosamund Pike (Miriam Grant-Panofskyová), Howard Rosenstein (bratranec Jeff), Anna Hopkins (Kate Panofskyová), David Cronenberg (režisér), Kyle Switzer (asistent produkce), a další

Údaje o BR:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (2,35:1)

Bonus: