Bontonfilm – Signál

Bontonfilm na neděli 17. června 2012 přichystal do trafik novou českou komedii Signál za 199,- Kč. Vojta Dyk a Kryštof Hádek v nové komedii Tomáše Řehořka.

Poklidnou idylu rázovité vesničky, která je tak trochu odříznutá od světa, nečekaně rozčeří sympatičtí mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk). Přijeli prý proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí v místních pochopitelné očekávání, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát. Vesnice se rychle stává bitevním polem a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Je ovšem otázkou, zda Filos s Kájou budou schopni naplnit očekávání, do nich vkládaná. Možná totiž nejsou tím, za co se vydávají…

Signál vtipně a překvapivě rozehrává oblíbenou komediální zápletku o malém chytrém podrazu, který sází na lidskou chamtivost a touhu přechytračit sousedy. Film v moderním podání navazuje na tradici hrdinů nejlepších českých komedií, jaké představovaly ve své době postavy z legendární veselohry Vesničko má středisková nebo rázovití venkované z komedie Dědictví aneb kurvahošigutentag.

Na csfd.cz 55 procent a stejně napolovic názory: Blátivá satira, neschopná se rozhodnout, o jaký žánr se jedná. Komedie ani náhodou, hvězdy v obsazení zcela zbytečné, žaludek a oči trpí nad roztřesenou kamerou a šíleným střihem. Z opačného pólu: Podhodnocené podobenství o podvodech a korupci s elitním hereckým obsazením.  

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 113 minut

Kinopremiéra v ČR: 16. února 2012

Režie: Tomáš Řehořek

Námět: Jeff Kinney (kniha)

Scénář: Marek Epstein

Produkce: Tomáš Hoffman, Jana Gospičpvá

Hudba: Petr Kaláb

Kamera: Tomáš Sysel

Střih: Ondřej Hokr

Zvuk: Mishan Pajdiak, Jan Martínek

Kostýmy: Hanna Soukupová

Masky: Jiřina Pahlerová

Architekt: Milan Býček

Hrají: Vojtěch Dyk (Filos), Kryštof Hádek (Kája), Boleslav Polívka (Staněk), Jiří Menzel (Prokeš), Karel Roden (Pilka), Eva Josefíková (Verunka), Kateřina Winterová (Pilková), Norbert Lichý (Medek), Karel Zima (Kula), Hynek Čermák (policista), Viliam Čonka (Mato), Jiří Jelínek (Pajda), Matouš Rajmont (Franta), Fanda Loukota (průvodce), Armin Commandeur (Tyrolák), Justin Svoboda (Tyrolák), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: