Film a video – srpen 2012

Další poslední pátek měsíce doprovází společnost Filmexport Home Video předem avizovaným dalším číslem novin Film a video – srpen 2012. Ke koupi od 27. července 2012 za 9,90 Kč včetně další DVD přílohy z plných skladů.

Tentokrát je přílohou Legenda jménem Merlin.

 

Editorial tentokrát avizuje, že dojde k zásadní změně – od příštího čísla se zvýší se počet  a hlavně budou přílohou novin DVD s českými filmy, čímž ovšem dojde ke zvýšení ceny na 49,- Kč. Že by si někdo úspěšně kopal hrobeček? Prý koupí podporujeme vydávání archivních českých filmů na DVD. Smůla smůloucí… Slíbeny jsou: září – Muži nestárnou, říjen – Nikdo nic neví, listopad – 13. revír, prosinec – U nás v Kocourkově.

 

Z obsahu –  úvodní článek o Karlu Lamačovi (+ dále v čísle fotky z jeho filmů), novinky v kinech a na BD a DVD (Aerofilms, Artcam, Bioscop, Bontonfilm, H.C.E., Falcon, Film Europe, Magic BoxWarner Bros.). Báječní muži s klikou o Otakaru Vávrovi. Vlastimil Vondruška představuje další osobnost české renesance, Petra Voka z Rožmberka. Článek o MMF v Karlových Varech, o filmových tricích (Čáry-Máry-Film!). Rozhovor s hokejovou legendou Jiřím Holečkem, o kaskadérech (původně zápasník Ladislav Lahoda). Soutěžní kvíz pro děti, ČPU se hloupě ptá, proč se kradou filmy, Filmové profese se věnují filmové výpravě. Filmovým plakátům je věnována nejen zadní strana, ale i jedna strana uvnitř. Móda je zmíněna v článku Léto budiž pochváleno (konkrétně plavky), architektura navazuje na MMF a text je věnován hotelu Thermal. Dobový text ve filmové historii se zove Prvá léta čs. filmu v samostatném státě (pochází z časopisu Kino z roku 1963). Materiál o aktuální tvorbě na naší půdě je věnován krimi Davida Ondříčka Ve stínu a u nás natáčené druhé sérii Borgia. Kvíz, křížovka, objednávkový formulář. Opravdu je třeba víc stran?

A to pro nás nejdůležitější – kalendářní přehled chystaných titulů, do kterého přispělo opět o něco méně vydavatelství, konkrétně Magic Box, H.C.E., North Video, Vapet, a Bontonfilm.