TV Barrandov – České milování 1

Název očekávané novinky sice vypadá, jako kdyby se jednalo o příspěvek k trafikovému žánru, kterému se nevěnujeme, nicméně má jít o první DVD se seriálem z produkce TV Barrandov, v úterý 31. července 2012 vychází České milování za 69,- Kč. Cyklus o lásce a vášni v partnerských a mezilidských vztazích.

TV Barrandov zveřejnila před vysíláním následující promo materiál:

Režisér, scénárista a producent Fero Fenič, ředitel společnosti Febio a festivalu Febiofest, přijal nabídku TV Barrandov k natočení nevšedních lidských příběhů o lásce s názvem „České milování". Úvodní díl série se na obrazovce nové digitální televize objeví hned v první den vysílání, 11. ledna 2009. „Původní název cyklu byl Manželské peklo, pan Fenič nás ale přesvědčil, abychom zvolili poetičtější pojmenování", uvedl ředitel programu Přemysl Svora.

Febio pro TV Barrandov vyrábí cyklus na klíč a ke spolupráci získalo několik renomovaných režisérů – Olgu Sommerovou, Davida Vondráčka nebo Marcela Pázmana. Dokumentární cyklus o lásce a vášni v partnerských a mezilidských vztazích „České milování" bude TV Barrandov vysílat každou neděli večer.

„České milování se dotkne mnoha podob lásky a mezilidských vztahů – v den zahájení vysílání půjde o zprostředkovanou lásku, v dalších dílech o lásku, kde si partner změnil pohlaví nebo o lásku mimořádně plodnou. Natáčíme i epizodu o lásce kupované nebo lásce handicapovaných lidí", představil cyklus ředitel marketingu a PR Janis Sidovský.

Další oficiální text praví:

Týdenní cyklus ČESKÉ MILOVÁNÍ přináší původní půlhodinové dokumenty o různých podobách lásky, vášně a citů (někdy přetavených i v nenávist), tedy takových, jaké je pestrý život přináší. Jsou mezi nimi také ty, o kterých se často nemluví, do kterých zatím tvůrci neměli možnost zblízka nahlédnout, nebo dokonce se o nich dodnes ani nevědělo…

Základem těchto pravdivých příběhů je tak především velmi otevřený a upřímný pohled. Pohled bez zábran a předsudků, pohled chápavý a vnímavý, jak to nejrůznější podoby lásky a cesty citů, jako hybné síly našich osudů, vyžadují. Komentátorem všech dílů Českého milování je herečka Květa Fialová, jejíž věk i její samotný životní příběh pomáhá nejen k pochopení, ale i občasnému nadhledu nad někdy překvapivým obsahem.

Na disku jsou 4 dokumenty:

O lásce, kde si partner změnil pohlaví – 18. ledna 2009

Režie: David Vondráček

Tentokrát jde o příběhy tří transsexuálů. Nejzajímavější pochází z katolické Jižní Moravy, kde žije manželský pár a dvě malé děti. Jak bude dál žít muž, který před časem zjistil, že je transsexuál? Pokud podstoupí operaci a nechá si změnit pohlaví, bude se muset rozvést a patrně ztratí nárok na své děti.

O lásce mimořádně plodné – 25. ledna 2009

Režie: Ján Mančuška

Jde o tři příběhy rodin, které vychovávají minimálně deset dětí. A také o nejplodnějšího muže, kterého se nám podařilo najít. Živí se jako koňský handlíř a má devatenáct potomků. Vzhledem k tomu, že stále hledá tu pravou, zdá se, že ani v jeho pětašedesáti letech není tento počet konečný.

O lásce zprostředkované – 11. ledna 2009

Režie: Marcel Pázman

Řada lidí najde životní lásku na studiích anebo v práci. My vám poodhalíme příběhy lidí, kteří tohle štěstí anebo smůlu nemají. Spolu s nimi prověříme, jaké možnosti existují pro nezadané. A také to, jak jsou v seznamování úspěšní ti, kteří nám tyhle služby nabízí.

O lásce podvedených mužů – 8. března 2009

Režie: Roman Motyčka

Není to tak dávno, co se testovaný biologický materiál musel posílat do zahraničí a testy DNA stály tolik co nové auto. Dnes k nim stačí pár tisícikorun a vybrat si z nabídky řady genetických laboratoří na domácím trhu. Takový plod pokroku se však může stát noční můrou pro otce, kterým z různých pohnutek kamarádi, příbuzní nebo vlastní manželka dají najevo, že nejsou biologickým rodičem svého dítěte, jak si dosud mysleli. Výsledky testů DNA na určení otcovství pak můžou strhnout jejich osudy tragickým směrem, jako našim skutečným hrdinům…

Každé dva týdny nový díl u vašeho prodejce tiskovin, říká zadní strana. A slibuje celkem 8 disků. Na csfd.cz 64 procent.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2009

Délka: 112 minut

Vedoucí projektu: Fero Fenič

Komentář: Květa Fialová

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: