Magic Box – Toy Story: Příběh hraček SE

Poslední dobou poněkud pružný přehled plánovaných titulů je nutno doplnit o další titul, Magic Box ve středu 8. srpna 2012 přichází za 199,- Kč s dalším animákem, vychází speciální edice Toy Stroy: Příběh hraček. První celovečerní animovaný film, který kompletně vznikl prostřednictvím počítačů.

Kdo si myslí, že hračky nemají vlastní život, ten se mýlí. Sotva dítko vyjde ze dveří, začnou se v jeho pokoji dít podivné věci. Všechny hračky si vydechnou, protože mohou být konečně samy sebou, místo aby předstíraly, že jsou pouhými neživými předměty.

Nejoblíbenější hračka – kovboj Woody – má pochopitelně hlavní slovo a všichni ostatní dnes pod jeho vedením připravují speciální průzkumnou akci. Chlapec má totiž narozeniny a Woodyho přátelé se obávají, jaké nové (a lepší) hračky budou muset přivítat ve svém středu. Jejich nejhorší tušení se tentokrát vyplňují a Woodyho konkurentem se stává narozeninový dárek – mluvící superkosmonaut Buzz Rakeťák.

Už na první pohled si Woody s Buzzem nepadli do oka, ale když rakeťák nešťastnou náhodou vypadne z okna na dvorek sousedního domu, ve kterém bydlí chlapec, jehož nejoblíbenější zábavou je mučení hraček, musí se Woody vydat na záchrannou výpravu. Čeká ho s Buzzem největší dobrodružství jejich "života"…

 

Ještě před příchodem snímků Příšerky s.r.o., Hledá se Nemo a Auta představilo disneyovské studio Pixar Příběh hraček – komedii o tom, co se děje, když hračky osamějí. Díky Speciální edici si teď můžete režijní debut uznávaného režiséra Johna Lassetera vychutnat znovu a opětovně prožít laskavě humorné dobrodružství Woodyho (Tom Hanks), Buzze Rakeťáka (Tim Allen) a jejich kamarádů.

Tímto průlomovým dílem počítačové animace, které připravilo půdu pro úspěch stejně úchvatného Příběhu hraček 2, to všechno začalo. Nyní nabízí také zbrusu nové bonusy včetně exkluzivního nahlédnutí do dalšího pokračování hravého dobrodružství – Příběhu hraček 3.

Klasická komedie, která přináší nekonečnou zábavu pro celou rodinu, je nepostradatelnou součástí každé domácí filmové sbírky!

Na imdb.com 83 procent, na csfd.cz 86 procent: Revoluce v animaci, hřebík do rakve klasických postupů – a navíc povedená pohádka.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Pohádka

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 77 minut

Původní název: Toy Story Special Edition

Světová premiéra: 19. listopadu 1995 – USA

Premiéra v kinech ČR: 11. dubna 1996

Režie: John Lasseter

Scénář: John Lasseter, Pete Docter, Andrew Stanton, Joe Ranft, Joss Whedon, Joel Cohen, Alec Sokolow

Produkce: Bonnie Arnold, Ed Catmull, Ralph Guggenheim, Steve Jobs

Hudba: Randy Newman

Střih: Robert Gordon, Lee Unkrich

Společnost: Pixar Animation Studios / Walt Disney Pictures

Hlasy v původním znění: Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz Lightyear), Don Rickles (pan rajčatová hlava), Jim Varney (Slinky Dog), Wallace Shawn (Rex), John Ratzenberger (Hamm), Annie Potts (Bo Peep), John Morris (Andy), Erik von Detten (Sid), Laurie Metcalf (Andyho máma, paní Davisová), R. Lee Ermey (seržant), Sarah Freeman (Hannah), Penn Jillette (TV hlasatel), Jack Angel (žralok / Rocky Gibraltar), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.0 anglicky, česky, rumunsky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, rumunsky, slovensky

Obraz: černobílý PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Ukázka z Příběhu hraček 3: "Příběh", ¨ Záznamy z misí Buzze Rakeťáka: Odpal, Historky ze studia, Buzz obsazuje Manhattan, a další