TV Barrandov – České milování 2

Pokud mohu soudit, prvního DVD u nás z krabičky u pokladny neubyl ani jeden kus, tak nevím nevím, jak bude série, která má mít celkem osm disků, úspěšná… Seriál z produkce TV Barrandov pokračuje v úterý 14. srpna vydáním DVD České milování 2 za 69,- Kč. Cyklus o lásce a vášni v partnerských a mezilidských vztazích.

Na disku jsou další 4 dokumenty:

O lásce týrané – 1. února 2009

Režie: Věra Chytilová

Legenda českého filmu a dokumentaristiky přináší svůj pohled na partnerské vztahy, ve kterých lásku vystřídalo týrání…

 

Zatím posledním tvůrčím počinem režisérky Věry Chytilové, která den po televizní premiéře oslavila své 80. narozeniny, je pořad z cyklu České milování s podtitulem O láskách týraných. Intimní zpovědi žen z prostředí věznice, jejichž vztah skončil tragédií, osobitě srovnává s problémy týraného muže, který svou ženu stále miluje. 

O lásce pouliční – 8. února 2009

Režie: Oliver Malina Morgenstern

Prostitutka, řečená Rejka, nás provede místy, která dobře zná a kde její služby vyhledávali tajně i známé osobnosti. Na ulici strávila čtvrt století a prodávala lásku na ulici v centru Prahy. Za večer prý nebyl problém vydělat i deset tisíc. Jenže nic netrvá věčně. Zestárla, změnila se doba, místa výdělku vlastním tělem i samotní zákazníci, kteří se přesunuli raději do nočních podniků. To trápí i naši další hrdinku, o generaci starší prostitutku Anču. Jenže lásku pouliční ndokázaly zlikvidovat žádné změny, ani žádné režimy…

O lásce handicapovaných – 15. února 2009

Režie: Marcel Pázman

Příběhy lidí, kteří chtějí lásku rozdávat a brát, i když ji třeba nevidí anebo jsou upoutáni na invalidním vozíku. Nepředvídatelný osud Pavlovi z Olomouce, který nemá ruce, nohy, nepoznal rodiče, ani sourozence, v průběhu natáčení připravil nečekané rozuzlení. Bude to láska?

O lásce zištné – 5. dubna 2009

Režie: Ján Mančuška

Milovat a být milován si přeje každý. Ale někteří si proto ani nevšimnou, že jsou to vlastně jenom oni sami, kteří druhým dávají a sami nic nedostávají, kdo druhému pomáhají, zatímco jejich nespokojený protějšek vidí na všem, co pro něj udělají, akorát to špatné. I přes dobře míněné rady okolí, aby vzali rozum do hrsti, jsou dál ochotní svou lásku šatit, živit, platit za ni alimenty, dluhy… a zastaví se často, když už je pozdě.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2009

Délka: 115 minut

Vedoucí projektu: Fero Fenič

Komentář: Květa Fialová

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: