DeAgostini – Mickeyho klubík – Plutův míček, Goofyho ptáčátko

Jedno z vydavatelství, které živí vydávání nekonečných "přílohových" sérií, v pátek 17. srpna 2012 vyslalo do trafik nepřehlédnutelou novinku. Společnost DeAgostini prodává za zaváděcích 49,- Kč první díl cyklu Mickeyho klubík, jeho součástí je kniha Hraj si a uč se s Mickey Mousem – Kulatý! a DVD se dvěma díly seriálu Disney Junior – Plutův míček a Goofyho ptáčátko.

Obě přílohy jsou zataveny na papírové plachtě, která má takřka 40 x 60 cm, takže do nákupní tašky tenhle dárek určitě neschováte. Na zadní straně je několik "ilustračních" snímků, DVD je v řadě 21, knížky jsou nečíslovány, ale i když si nemáte nechat ujít jakékoli číslo, nikde se nedozvíte, kolik jich vydavatel vlastně plánuje. Stejně tak je ticho po pěšině ohledně toho, kolik bude za 14 dní stát další číslo (ale určitě si máte celý cyklus objednat).

Přední strana balení

Zadní strana balení 

Kniha, která po otevření neuvěřitelně smrdí, má 24 pestrobarevných stran a vložené lákací plakáty – na těch už se hovoří o celkově 45 pokračováních. A kdo čte i ta nejmenší písmenka, najde, že druhé číslo bude za 99,- Kč a každé další za 199,- Kč. Kdo si obejdná zasílání poštou, bude mít cenu od třetího čísla 179,- Kč a navíc obdrží postupně nějaké ty dárky. O poštovném jsem ale žádnou zmínku nenašel.

Znělka před každým dílem 

Na DVD jsou uvedené dva díly "interaktivního" seriálu s postavičkami z díly Disney Studio z cyklu Mickeyho klubík. Pokud to dobře chápu, vysílá se na různých dětských TV kanálech: Dětský animovaný televizní seriál určený především pro děti předškolního věku. Příběhy jsou zpracovány interaktivní formou zapojování dětí do řešení různých úkolů, které rozvíjejí jejich základní dovednosti – např. rozpoznávání tvarů nebo počítání do deseti.

Vydavatel pro kolekci zřídil příslušné webové stránky.

Plutův míček

Plutův míček

Obrazovka z DVD 

Goofyho ptáčátko

Goofyho ptáčátko

Obrazovka z DVD

Asi jsem už trochu odrostl. Mě zrovna dvakrát myšák, zírající z obrazovky a křičící pisklavým hlasem "Aby se stalo, milé děti, to a to, musíte nahlas volat tak a tak" nenadchnul. A před každým dílem koukat na minutu a půl znělky pro mě taky není…

Lokalizace disku 

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr epizod 

Délka: 23:08 + 23:08

Rok výroby: 2006

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky, polsky, maďarsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný

Zvukové stopy