Magic Box – Dvojitý zásah

I když se to při pohledu na válející se kvanta disků v trafikách nezdá, je spousta filmů, které si v nich koupit ještě stále nešlo. Z katalogu společnosti MagicBox dorazí v pátek 31. srpna 2012 za 199,- Kč v balení Retro edice na pulty Dvojitý zásah. Dva bratři, jedna rodina! Dva světy, jedna pomsta!

Vystupuje-li ve výbušné zábavné akční podívané Jean-Claude Van Damme, je to vždy sázka na jistotu. A co teprve tehdy, objeví-li se na scéně rovnou ve dvojím vydání? Pak musí nutně následovat dvojnásobné napětí, dvojnásobný chaos, ale také dvojnásobná zábava.

V tomto napínavém dobrodružství to Van Damme rozjede v dvojroli Chada a Alexe Wagnerových – dvojčat, která byla rozdělena po brutální vraždě svých rodičů když jim bylo šest měsíců. Po letech odloučení nemohou být bratři snad více rozdílní… Chad je profesionálním instruktorem fitness v Beverly Hills, zatímco Alex se potlouká po špinavých ulicích Hong Kongu jako drsný pašerák. Cesty osudu jsou však nevyzpytatelné a dva rozdílní bratři se setkávají jeden s druhým i s poznáním, že oba byli stvořeni k boji. Dva bojovníci se stejnou krví se tak společnými silami probojují až do vzrušujícího finále na palubě obrovské nákladní lodi. Najdou na konci této akční poutě společnou řeč a podaří se jim uštědřit Dvojitý zásah vrahovi svých rodičů?

 

Na počátku příběhu je i s manželkou zavražděn nadšený stavitel Paul Wagner, který buduje v Hongkongu tunel spojující ostrov s pevninou. Vraždu, ke které došlo těsně před dokončením tunelu, má na svědomí Zhangova mafie spolčená s Paulovým partnerem Nigelem Griffithem. Z deště kulek jako zázrakem uniknou Wagnerovi malí synové Chad a Alex. Jeden je zachráněn domorodou ženou, druhý rodinným přítelem Frankem.

Život každého z nich se vydává jinou cestou, které se nečekaně znovu protnou o pětadvacet let později, kdy se překvapení bratři znovu setkají a spojí se, aby pomstili smrt svých rodičů. Nejdříve se však musí dohodnout mezi sebou, protože jsou naprosto odlišní nejen povahou, ale také výchovou. Z Alexe totiž udělal život na ulici tvrdého, nedůvěřivého cynika, zatímco Chad žijící v přepychu Frankova domu je lehkomyslným, mírně naivním mladíkem. Jenže aby porazili Zhangovu mafii, musí spolupracovat.

Na imdb.com 50 procent, na csfd.cz 58: Důvodem sledování v dnešní době může být jen a pouze nostalgie. Béčková akce se skvělým sporákem Bolo Yeungem.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 104 minut

Původní název: Double Impact

Světová premiéra: 31. července 1991 – Francie

Režie: Sheldon Lettich

Scénář: Sheldon Lettich, Jean-Claude Van Damme, Steve Meerson, Peter Krikes

Produkce: Ashok Amritraj, Terry „Jerry Martin" Carr, Moshe Diamant, Michael Douglas, Paul Michael Glaser, Evzen Kolar, Kamel Krifa, Charles Layton, Sheldon Lettich, Rick Nathanson, Jean-Claude Van Damme, Charles Wang, Rick Bieber

Hudba: Arthur Kempel

Kamera: Richard H. Kline

Střih: Mark Conte

Kostýmy: Joseph A. Porro

Společnost: Stone Group Pictures / Vision International

Natáčeno: Hong Kong, Čína / Los Angeles, Kalifornie, USA / Santa Clarita, Kalifornie, USA

Hrají: Jean-Claude Van Damme (Alex / Chad Wagner), Geoffrey Lewis (Frank Avery), Alonna Shaw (Danielle Wildeová), Corinna Everson (Kara), Philip Chan (Raymond Zhang), Alan Scarfe (Nigel Griffith), Bolo Yeung (Moon), Andy Armstrong (Paul Wagner), Wu Fong Lung (čínská zdravotní sestra), Peter Malota (osobní strážce), Sarah-Jane Varley (Katherine Wagnerová), Kamel Krifa (manažer Mah Jong), Eugene Choy (pan Chen), Jack Gilardi Jr. (student karate), David Lea (student karate), Donn Berdahl (instruktor karate), Sing Chen (dělník v doku), Julie Strain (studentka), Galen Yuen (pašerák), a další

V českém znění: Jiří Pomeje – Jean-Claude Van Damme, Rudolf Jelínek – Geoffrey Lewis, Pavel Šrom – Andy Armstrong, Jaromír Meduna – Philip Chan, Vilma Cibulková – Alonna Shaw, Jan Přeučil – Alan Scarfe, Emil Žák – Bolo Yeung

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný