Vapet – IRIS: Spiknutí zla

Vapet má opět problémy se zveřejňováním podorbnějších informací o svých plánovaných titulech, je tedy třeba spoléhat zatím na náhled obalu v distribučním seznamu PNS. Na pondělí 17. září 2012 je k vydání připraven akční snímek Iris: Spiknutí zla v pošetce za 75,- Kč. Jde o sestřih televizního seriálu korejské televize (na což obal ovšem neupozorňuje).

Severní a Jižní Korea usilují o sjednocení. Kdosi ale stále tahá za nitky, aby se pakt neuskutečnil. Je to tajná organizace Iris, která sleduje vlastní cíle. Chce dokonce nastražit jadernou bombu do centra Soulu. Agenti obou vlád bojují s časem. V sázce je příliš mnoho a válka je na spadnutí.

Na city tu není prostor. Ale ani supertajní agenti, vycvičení jako chladnokrevní zabijáci, se nedokážou ubránit tabu, kterým je pro ně láska. Hyeon-jun a Sa-woo, dva blízcí přátelé, se ve světě spiknutí a zrady oba zamilují do jedné dívky. Má to však jeden háček. Ona kráska je trénovaným zabijákem a má velké tajemství…

Super akční korejský trhák, který se žene neuvěřitelným tempem a ani na chvíli vás nenechá vydechnout.

Nechte se unášet neuvěřitelnou jízdou plnou přestřelek, automobilových honiček, bojových umění a kaskadérských kousků.

Na imdb.com 57 procent, na csfd.cz sice 68, ale komentáře velmi kritické: Superakční a superzmatený snímek – sestříhat 20ti dílný seriál do filmové podoby je problém a ani 120 minut není dost, aby se do nich dalo nacpat všechno, co je třeba. Pokud si někdo pustí film bez znalosti seriálu, bude hodně zmatený.

Zadní strana - náhled z webu PNS 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama

Země původu: Jižní Korea

Rok vzniku: 2010

Délka: 118 minut

Původní název: 아이리스 / Iris

Světová premiéra: 22. března 2010 – Hong Kong (Hong Kong International Film and Television Market)

Režie: Kyoo-tae Kim, Yun-ho Yang

Scénář: Wan-Gyu Choi, Gyu-won Jo, Hyeon-jun Kim, Jae-eun Kim

Produkce: Chung Taewon

Hudba: Lee Dong-jun, Seong-gown Choe

Společnost: Taewon Entertainment

Natáčeno: Soul, Jižní Korea / Akita, Japonsko / Šanghaj, Čína / Budapešť, Maďarsko

Hrají: Byung-hun Lee (Hyeon-jun Kim), Seung Hyun Choi aka T.O.P (Vick), Tae-hee Kim (Seung-hee Choi), So-yeon Kim (Seon-hwa Kim), Jun-ho Jeong (Sa-woo Jin), Seung-woo Kim (Cheol-yeong Park), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 korejsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: