Vapet – Athena: Bohyně války

Pokud vás před časem zaujal sestřih jihokorejského televizního seriálu, pak vezměte na vědomí, že Vapet v pondělí 1. října 2012 vydává další sestřih dalšího jihokorejského seriálu, který je dle dostupných pramenů spin-offem původního IRISu. DVD s názvem Athena: Bohyně války vychází v pošetce za 75,- Kč.

Korea vyvíjí unikátní jaderný reaktor. To nemůže připustit organizace Athena. Ztratila by totiž kontrolu nad světovým trhem s energiemi. Neštítí se ničeho – vražd ani teroristického útoku. Agenti tajných služeb mají práce nad hlavu. Obzvlášť, když někteří pracují pro obě strany…

Osud Koreji teď leží v rukou zvláštního agenta Lee Jung Woo z Národní bezpečnostní agentury, který musí zmařit strašlivé spiknutí. Členové organizace Athena unesou a ukryjí v Itálii dceru prezidenta Jižní Koreje. Jung Woo a jeho tým mají za úkol dívku najít a přivézt zpět.

 

Zahraniční zdroje praví zhruba toto:

Jihokorejský špionáž televizní seriál navázal v roce 2010 na předchozí seriál IRIS z roku 2009. Jeho rozpočet dosáhl cca 17.000.000 dolarů, takže stejně jako jeho předchůdce se i dvě série (celkem 21 epizod) nového seriálu staly nejdražším korejským projektem. Seriál se odehrává ve stejném „vesmíru" jako jeho předchůdce, což umožňuje z předchozího IRISu převzít řadu motivů u postav.

 

Na imdb.com má seriál 70 procent, jeho filmový sestřih se mi na imdb.com nepodařilo objevit. Na serialzone.cz má necelých 57 procent, na csfd.cz 86, filmová podoba ovšem nehodnocena a nekomentována.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Ronatický / Thriller

Země původu: Jižní Korea

Rok vzniku: 2011

Délka: 114 minut

Původní název: 아테나: 전쟁의 여신 / Athena: Jeonjaeng-ui Yeoshin / Athena: Goddess of War – The movie

Režie: Jung-hyun Hwang, Myung-jun Kim, Tae-hun Kim

Scénář: Hyun-jun Kim, Yoo Nam-Kyung

Produkce: Hyun-jun Kim, Ye-Rim Shin, Jin-Dong Back

Hudba: Dong-joon Lee

Kamera: Jae-Hong Park, Yong-Gab Lee

Střih: Steve M. Choe, Changju Kim

Společnost: Taewon Entertainment

Natáčeno: Japonsko / Itálie / Švýcarsko / Singapur / Havaj / Nový Zéland / Jižní Korea

Hrají: Woo-sung Jung (Lee Jung-Woo), Soo Ae (Yoon Hye-In), Seung-won Cha (Son-Hyeok), Min-jong Kim (Kim Ki-Soo), Si Won Choi (Kim Joon Ho), Dong-geun Yun (ředitel Kwon Yong-Kwan), Yeong-ae Kim (Choi Jin-Hee), Ji-ah Lee (Han Jae-Hee), Jeong-kil Lee (prezident Jo Myeong-Ho), Seung-woo Kim (Park Cheol-young), So-yeon Kim (Kim Seon-hwa), Byeong-man Kim, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 korejsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: