Filmag válka film – Afghánské peklo

Filmag v ediční řadě Válka film nabídne v úterý 20. listopadu 2012 za 99,- Kč válečný film z novější doby, drama Afghánské peklo.

Z dílny režiséra kultovního seriálu „Trailer Park Boys" Mikea Clattenburga pochází akční válečné drama, které se v loňském roce stalo kanadskou filmovou událostí roku! Přispěl k tomu také bezchybný výkon Nicka Stahla, jenž se proslavil především rolí Johna Connora v celosvětovém hitu Terminátor 3: Vzpoura strojů.

Snímek vypráví příběh investigativního novináře Lukea, který se vydává po stopách koaličních odstřelovačů, obviněných z mrzačení mrtvol v Afghánistánu. Jeho článek je ale v rodné Kanadě okamžitě smeten ze stolu a Lukeovi nezbývá než se vydat hledat pravdu na vlastní pěst. Začíná cesta plná smrtících nástrah, která přimrazí diváky do sedadel svou aktuálností a odvahou, s jakou tvůrci odkrývají pozadí válečného konfliktu i světa novinářů v přední linii.

Žádný zázrak se nekoná, na imdb.com 46 procent, na csfd.cz bez komentářů 50.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2011

Délka: 100 minut

Původní název: Afghan Luke

Světová premiéra: 18. září 2008 – Rusko / Ukrajina

Režie: Mike Clattenburg

Scénář: Patrick Graham, Douglas Bell, Barrie Dunn, Mike Clattenburg

Produkce: Mike Clattenburg, Barrie Dunn, Chris Rudolph, Mark Slone, Michael Volpe, Mike Volpe

Hudba: Blain Morris

Kamera: Jeremy Benning

Střih: Roger Mattiussi

Kostýmy: Farnaz Khaki-Sadigh

Společnost: Afghan Luke Productions

Natáčeno: Ashcroft, British Columbia, Kanada / Cache Creek, British Columbia, Kanada / Halifax, Nova Scotia, Kanada

Hrají: Nick Stahl (Luke Benning), Nicolas Wright (Tom Holiday), Stephen Lobo (Mateen), Stephen Cochrane (seržant Rick Cahoon), Pascale Hutton (Elita), Vik Sahay (Imran Sahar), Ali Liebert (Miss Freedom), Parm Soor (Ustad Mir), Lewis Black (Lewis Black), Yuriy Sobeshchakov (ruský pilot), Emmanuel Shirinian (Assad), Pablo Silveira (Hamid), Torrance Coombs (Davey), Ron Lea (Mark), Timothy Webber (Dr. Hinkley), Colin Cunningham (Christer), Jason Schombing (Shah), Katarina Mueller (afghánská holčička), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: