Bontonfilm – dont stop

Bontonfilm i ve čtvrtek 22. listopadu 2012 pokračuje ve vydávání domácích novinek, na pulty dorazí DVD s hudebním filmem dont stop za 199,- Kč. Tahle hudba ti zničí budoucnost.

Je ti taky osmnáct? Něco tě nesnesitelně štve a chceš to dostat ze sebe ven? Možná je nejvyšší čas s tím něco začít dělat…

Rok 1983. Do komunistického Československa konečně dorazil PUNK naplno. Osmnáctiletý Miki se svým provokativním kamarádem Dejvidem nechtějí zůstat pozadu. Deska London Calling od Clash jim ukáže ten správný směr. Vezmou elektrické kytary, naježí vlasy a přestanou brát ohled na svoje okolí. NO FUTURE se stane jejich heslem.

 

Kapela se rychle zformuje a garáž v sousedství se stane jejich zkušebnou a pro Mikiho i dočasným domovem. Po úspěšném startu skupiny, umocněném zdařilým koncertem, přichází po pocitu euforie tvrdé procitnutí do reality.

 

Jak se jejich životní postoje vyhraňují, dostávají se do konfrontace se zaběhnutými pravidly a nakonec i sami se sebou. Sen se postupně rozplyne. Kličkování mezi školou, vojenskou službou a každodenní existencí je vysilující.

 

Dont Stop je příběh o tom, co se stane během jednoho roku vašeho života, kdy nepřemýšlíte o zítřku ani o důsledcích svých rozhodnutí. Jediné co chcete, je prosadit svoje generačního právo na svůj vlastní životní styl.

 

Na csfd.cz 62 procent: Příjemný film o rebelii mládí, sympaticky hrající neokoukaní mladíci.

Žánr: Komedie / Drama / Hudební

Země původu: Česká republika / Slovensko

Rok vzniku: 2012

Délka: 97 minut

Kinopremiéra v ČR: 14. června 2012

Režie: Richard Řeřicha

Námět: Richard Řeřicha

Scénář: Richard Řeřicha, Petra Soukupová

Dramaturgie: Petra Soukupová

Produkce: Šimon Borecký, Ondřej Zima (Evolution Films), Pavel Berčík (Evolution Films), Jan Ludvík (Evolution Films)

Koprodukce: Tereza Polachová (HBO), Ondřej Zach (HBO), Zuzana Chadimová (Film Frame), Braňo Chlpík (Film Frame), Vít Komrzý (UPP), Michal Holubec (Bystrouška), Jan Čeněk (Bystrouška)

Hudba: Mishan Pajdiak, Roman Helcl, Richard Řeřicha, Matěj Matuška

Kamera: Martin Žiaran

Střih: Petr Mkous

Zvuk: Matěj Matuška

Kostýmy: Kateřina Coufalíková

Masky: Lukáš Král

Architekt: Jan Vlček

Zvláštní efekty: Vít Petrášek

Hrají: Patrik Děrgel (Miki), Lukáš Reichl (Dejvid), Jiří Kocman (Márty), Jakub Zedníček (Viktor), Klára Pollertová – Trojanová (Matka Mikiho), Kristina Svarinská (Valérie), Jiří Štrébl (Otec Mikiho), Stanislava Jachnická (Dejvidova matka), Oliver Cox (Inža), Viola Černodrinská (Pavla), Monika Svadbová (Sestra), Richard Fiala (Kalič), Jiří Burian (Majkl), Viera Pavlíková (Dejvidova babička), Daniel Zulčák (Goran), Tomáš Dianiška (Iggy), Adam Kubišta (Honza), Miroslav Vrba (Dolníček), Leoš Noha (soused Rauch), Marek Taclík (Mařas), Pavel Řezníček (starší Miki v současnosti), Petr Lášek (Krbeček), Rostislav Novák, Barockers, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: Film o filmu, Videoklip Emile Buisson, Trailer CZ a SK, Teaser, Fotogalerie