Bontonfilm – Mrtvý

Těžko říct, zda se radovat z trafikových novinek Bontonfilmu (aspoň něco), nebo si říkat, že než tohle, tak raději snad nic. V úterý 4. prosince 2012 je na pultech další slaboduchý horor Mrtvý za 99,- Kč. Zemřel. A vrátil se zpět mezi živé.

Diego, který celý svůj život laškoval se smrtí, zemře v jednadvaceti při autonehodě. Místo toho, aby došel věčného klidu, stává se prodlouženou rukou boha smrti, která má na světě šířit zlo. Dokáže se tomuto určení vzepřít, nebo zahubí i ty, které jako živý miloval?

Obsáhlejší verze textu z obalu:

Diego byl obyčejným smrtelníkem, který se stejně jako všichni jeho vrstevníci těšil, jak v ulicích rodného Los Angeles oslaví tradiční svátek Halloween. Ve chvíli, kdy si navlékl kostým zombie, ale netušil, jakou pohromu tím na sebe přivolává. Temné síly ze záhrobí ho za to, že se chtěl vysmívat smrti, připravily o život a v tajemné Zemi mrtvých ho obětovaly Bohu smrti. Diego se pak sice vrátil do světa živých, ale pouze jako oživlá mrtvola. Ďábelský kostým zombie, v němž chtěl původně propařit jednu noc, mu zůstává natrvalo. Jako stín putuje nepoznán svým dřívějším životem a snaží se ochránit ty, které miloval, před podobným osudem. Dokáže se ale vzepřít mocnému Bohu smrti s jeho armádou, kteří se nezastaví před ničím?

Na imdb.com 36 procent, na csfd.cz 26 procent: Strašlivě, ale opravdu strašlivě nepovedená variace na Vránu, spáchaná bandou dementních amatérů údajně podle aztéckých legend.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Horor / Fantasy / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 85 minut

Původní název: The Dead One

Světová premiéra: 13. května 2005 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Brian Cox

Námět: Javier Hernandez (komiksová série "El Muerto, The Aztec Zombie")

Scénář: Brian Cox

Produkce: Marc Ambrose, Javier Hernandez, Jeff Kirshbaum, Bruno Leone, Dan Leone, Richard Leone, Larry Rattner, Susan R. Rodgers

Hudba: Tony Humecke

Kamera: Steve Yedlin

Střih: Chris Wright

Kostýmy: Alexa M. Stone

Společnost: Península Films / Three Lion Productions

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Wilmer Valderrama (Diego de la Muerte), Angie Cepeda (Maria), Joel David Moore (Zak), Michael Parks (šerif Ezra Stone), Tony Plana (Aparicio), E. J. Callahan (The Monsignor), Tony Amendola (Padre Somera), Alfonso Arau (hlas Tezcatlipoca), Billy Drago (starý indián), Maria Conchita Alonso (jeptiška), Darien Dikeos (mladý Diego), Aldo Gonzalez (Cameo), D. Taylor Loeb (Celia), Vince Lozano (Coyote), Michael Macoul (Remy), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný