Filmag válka dokument – Bitevní pole 2. světové války – 13. DVD – Bitva v džungli…, část 1

Filmag v ediční řadě Válka dokument ve čtvrtek 20. prosince 2012 vydává další pokračování dokumentární válečné série za 99,- Kč, v prodeji bude disk Bitevní pole 2. světové války – 13. DVD – Bitva v džungli jihozápadního Tichomoří, část 1.

Rozsáhlá dokumentární série, kterou vám přinášíme na 16 DVD, mapuje všechny klíčové bitvy, postavy a technologie 2. světové války. Díky dosud neviděným archivním záběrům a unikátním výpovědím válečných veteránů můžete podrobně nahlédnout pod pokličku nejkrvavějších událostí moderních dějin.

 

BITVA V DŽUNGLI JIHOZÁPADNÍHO TICHOMOŘÍ

 

Daleko od centra evropských bitev leží Filipíny, Nová Guinea a západní Šalamounovy ostrovy. Všechna tato místa si začátkem války podmanilo japonské císařství. Spojenci moc dobře věděli, že klíčem k ukončení bojů v celém Pacifiku je dobytí právě těchto ostrovů. V čele s generálem Douglasem MacArthurem postupovala americká armáda metodou tzv. žabích skoků, kdy obcházela místa s vysokou koncentrací japonských sil a ničila zásobovací centra v týlu nepřítele. Začátkem roku 1945 už bylo jasné, že japonské vojsko nemůže dlouho odolávat a 2. září kapitulovalo.

Zadní strana 

Žánr: Dokument / Válečný  

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 64 + 62 minut

Původní název: Battle Ground Series

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný/černobílý PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: