Bontonfilm – Velká vánoční jízda

Na webových stránkách PNS se objevil v distribučním seznamu další plánovaný trafikově premiérový titul, Bontonfilm posílá v úterý 18. prosince 2012 na pulty animák Velká vánoční jízda za 299,- Kč. Jak doručit 2 miliardy dárků za jedinou noc?

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit miliardy dárků dětem po celém světě během jediné noci?

Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. A také je tu armáda milionů skřítků – bojovníků. Jak se tedy mohlo stát, že Santa na jedno dítě zapomněl?

 

Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední.

S pomocí starého Santy ve výslužbě, mladého vzpurného skřítka, vysloužilých saní a několika nezkušených sobů se Arthur vydá na bláznivý závod s časem, aby poslední dárek doručil včas! Zpříjemněte si sváteční chvíle zábavou, legrací a kouzly tohoto nového vánočního filmu!

Na imdb.com 70 procent, na csfd.cz 72: Skvěle zběsilý akční vánoční film (plastelína je ale přece jen o fous lepší).

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Drama / Komedie / Rodinný

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 94 minut

Původní název: Arthur Christmas

Světová premiéra: 11. listopadu 2011 – Irsko / Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 8. prosince 2011

Režie: Sarah Smith, Barry Cook

Scénář: Peter Baynham, Sarah Smith

Produkce: Chris Juen, Peter Lord, Steve Pegram, Carla Shelley, Osnat Shurer, David Sproxton

Hudba: Harry Gregson-Williams

Kamera: Jericca Cleland

Střih: John Carnochan, James Cooper

Kostýmy: Yves Barre

Společnost: Aardman Animations / Sony Pictures Animation

Hlasy v původním znění: James McAvoy (Arthur), Hugh Laurie (Steve), Bill Nighy (děda Santa), Jim Broadbent (Santa), Imelda Staunton (paní Santová), Ashley Jensen (Bryony), Marc Wootton (Peter), Laura Linney (počítač Severní pól / počítač S-1), Eva Longoria (vedoucí De Silva), Ramona Marquez (Gwen), Michael Palin (Ernie Clicker), Sanjeev Bhaskar (elf), Robbie Coltrane (elf), Joan Cusack (elf), Rhys Darby (elf), Jane Horrocks (elf), Iain McKee (elf), Andy Serkis (elf), Dominic West (elf), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, slovensky, arabsky, hebrejsky, islandsky, portugalsky, rumunsky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, arabsky, hebrejsky, islandsky, portugalsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: V zákulisí natáčení videoklipu Justina Biebera "Santa Claus is Comin‘ to Town" a celý videoklip; Rozbalování Velké vánoční jízdy; Video z náboru skřítků; Záběry z natáčení – Podívejte se, jak autoři filmu tvořili postavy a scény