Filmexport Home Video – Poslední Custerův muž: Přežil jsem Little Big Horn

Společnost Filmexport Home Video ve středu 30. ledna 2013 vydává další DVD z katalogu TV kanálu History Poslední Custerův muž: Přežil jsem Little Big Horn za 99,- Kč.

Koncem června 1876 se do amerických dějin zapsala další z mnoha stěžejních událostí, jedna z kapitol Velké siouxské války z let 1876-1877. V zuřivém střetu proti sobě tehdy stanuli vojáci americké armády a bojovníci sjednocených indiánských kmenů (Lakota, Cheyenne, Arapaho).

Pro armádu skončila bitva nečekaným fiaskem a stala se mementem v paměti velkého národa. A to nejen proto, že byla až zbytečně krvavá a došlo k ní krátce před stým výročím vzniku Spojených států, kdy měl nastat čas oslav a veselí. Ve vědomí hrdého a sebevědomého amerického lidu zanechala trvalý šrám. Především ale zůstala navždy i částečně zahalena tajemstvím, neboť na poražené straně generála George Armstronga Custera nebylo očitých svědků, protože dvoudenní jatka nikdo nepřežil …

Podrobněji o dokumentu na stránkách vydavatele.

Na imdb.com 75 procent.

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 88 minut

Původní název: Custer’s Last Man: I Survived Little Big Horn

Světová premiéra: 4. května 2011 – USA

Režie: Ted Schillinger

Scénář: Ted Schillinger

Produkce: Alexander Cardia, Nick Davis, Jeremiah Joyce, Ted Schillinger

Hudba: Gabriel Rattiner

Střih: Anthony Ellison

Společnost: Nick Davis Productions / History Channel / A&E Television Networks, LLC

Účinkují: Louise Barnett (historik), Dwight V Coleman (kovboj z Montany), Scott Cross (archivář), John Doener (historik), James Donavan (autor), Douglas Ellison (autor), Edward C. Gillow (William Banfill), Selby Kiffer (pracovník v Souteby), Milton Koch (vnuk Franka Finkela), John Koster (autor), Richard Littlebear (prezident Dull Knief College), John Reznikoff (specialista), Ryan Shaw (major z United States Military Academy), John Eagle Shield (mluvčí komunity Siouxů), Jeffrey Smith (Harry), Roger Tilling (vypravěč), Ken Woody (vedoucí)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný