Magic Box – Vrásky z lásky

Společnost MagicBox ve čtvrtek 24. ledna 2013 do trafik dodá za 199,- Kč i něco z domácí produkce, na pulty dorazí komedie Vrásky z lásky. Film s Jiřinou Bohdalovou a Radoslavem Brzobohatým v hlavních rolích. Dojemné i humorné setkání dvou lidí, kteří si navzdory svému věku chtějí užít podzim života naplno.

Ota je bývalý učitel a ve svém věku má již řadu vrtochů, kterými poněkud komplikuje život svému synovi a snaše. Nyní jej čeká náročná operace a Ota se rozhodne, že je ta správná doba, kdy je třeba vyhledat někoho, kdo kdysi dávno velmi ovlivnil jeho život. Setkání s herečkou Janou je ale poněkud jiné, než si představoval.

Přesto je to právě tahle vitální dáma, která nemíní rezignovat na aktivní život, která znovu zamotá jeho osud. Díky Janě se Ota vydává na napínavou road-movie, na jakou by si možná ani v mladším věku netroufl. A je to právě tohle důležité setkání, které oba utvrdí v poznání, že nejhorší, co může člověk udělat – je všechno vzdát!

 

Laskavý, dojemný i humorný příběh scenáristy Marka Epsteina a režiséra Jiřího Stracha o dvou lidech, kteří se rozhodli užít si podzim života naplno. Mimořádné herecké setkání dvou legend české kinematografie – Jiřina Bohdalové a Radoslava Brzobohatého, kteří po čtyřiceti letech znovu společně na filmovém plátně rozehrávají skutečný herecký koncert.

„Je to příběh dvou lidí, kteří se dostali na konec svých cest, ale rozhodnou se z téhle konečné jet ještě jednu zastávku navíc," charakterizuje příběh snímku Vrásky z lásky scenárista Marek Epstein.

„ Je to film o naději," doplňuje jej Jiří Strach. „O tom, že v každém věku lze najít něco či někoho, pro co má smysl žít."

Na csfd.cz 66 procent: Z „důchodcovských" filmů určitě to lepší – bohužel také poslední setkání několika hereckých legend…

Zadní strana 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 97 minut

Kinopremiéra v ČR: 12. dubna 2012

Režie: Jiří Strach

Scénář: Marek Epstein

Dramaturgie: Jaroslav Sedláček

Produkce: Jaroslav Bouček, Jiří Hauzner, Jaroslav Kučera, Jan Mattlach, Janka Vozárová, Jiří Strach

Hudba: Jan Jirásek, Filip Klinecký

Kamera: Martin Šec

Střih: Jan Mattlach

Zvuk: Radim Hladík, Petr Lenděl, Otto Chlpek

Kostýmy: Jarmila Konečná

Masky: Jiřina Pahlerová

Architekt: Jiří Sternwald

Společnost: buc film / Česká televize / MAT FILM s.r.o / Barrandov Studio a.s

Hrají: Jiřina Bohdalová (Jana), Radoslav Brzobohatý (Ota), Ivan Trojan (Jan), Lenka Vlasáková (Marta), Anna Geislerová (sestřička Táňa), Taťjana Medvecká (vrchní sestra Málková), Jiřina Jirásková (Jižná), Tatiana Vilhelmová (asistentka), Viktor Preiss (doktor), Jan Skopeček (Bláha), Miriam Kantorková (Krpálková), Marek Taclík (řidič), Oldřich Navrátil (policista), Josef Somr (vrátný), Martin Stropnický (ředitel divadla), Radim Špaček (režisér), Jaroslava Obermaierová (Drábková), Radek Holub (průvodčí), Zdeněk Dušek (recepční), Otmar Brancuzský (zaměstnanec vrakoviště), Lenka Krobotová (snacha), Robert Jašków (policista na služebně), Vojtěch Moravec (asistent), Stanislav Lehký (herec), Matěj Hádek (prodavač v autobazaru), Martin Zahálka (autobusák), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Film o filmu, Fotogalerie, Trailer, TV spoty