Vapet – Teror

Vapet v pondělí 28. ledna 2013 na obálce opět láká na známé jméno, v hlavní roli thrilleru Teror v pošetce za 75,- Kč Charlie Sheen. Ve své profesi sklízí obdiv a uznání, jeho rodinný život se však nevydařil. Toto zklamání u něj probudilo neovladatelnou agresi…

V práci je hrdina, doma násilník. Žena od něj utekla i se synem poté, co jí vyhrožoval pistolí. Zhrzený manžel se s tím odmítá smířit. Obviní sousedy z manželčina odchodu, vtrhne do jejich domu a začne je terorizovat. I když sousedé celou věc oznámí, policie odmítá připustit, že by vážený požárník a hrdina mohl být tyran. On zatím v amoku zabije opraváře, dva policisty a nakonec zaútočí i na rodinu sousedů. Začíná tvrdý boj o přežití.

Aktuální verze textu na obalu se opět odlišuje od původní verze, kterou máme tu:

Uznávaného hasiče opustila manželka spolu s jejich synem pro jeho násilnické chování. Je přesvědčený, že vinu na tom mají jeho sousedé a jejich děti, které ji namluvili, aby od manžela odešla. Vtrhne do jejich domu a začne je terorizovat. Sousedé to oznámí policii, ta jim však nevěří, protože ho považují za uznávaného požárníka s množstvím zásluh. Situace se zdramatizuje, když zabije opraváře, dva policisty, a nakonec zaútočí i na rodinu sousedů. Začíná tvrdý boj o přežití.

Na imdb.com 52 procent, na csfd.cz 54: Charlie Sheen vypadá jako skutečný šílenec, ale televizní a hloupý scénář sráží film k průměrnosti.

I tentokrát chybí nejen titulky, ale i původní znění. Navíc obal tvrdí 4:3 a imdb.com 1,85:1.

Náhled zadní strany z webu PNS 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 85 minut

Původní název: Bad Day on the Block / Under Pressure

Světová premiéra: 22. srpna 1997 – Turecko

Režie: Craig R. Baxley

Scénář: Betsy Giffen Nowrasteh

Produkce: Alan Beattie, Chris Chesser, David Gaines, Frank K. Isaac, Barr B. Potter

Hudba: Gary Chang

Kamera: David Connell

Střih: Sonny Baskin

Kostýmy: Linda Kemp

Společnost: Largo Entertainment / Sheen-Michaels Entertainment

Natáčeno: Stouffville, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Charlie Sheen (Lyle Wilder), Mare Winningham (Catherine Bravertonová), David Andrews (Reese Braverton), Noah Fleiss (Zach Braverton), Chelsea Russo (Marcie Bravertonová), John Ratzenberger (Al Calavito), Dawnn Lewis (Sandy Tierraová), Keone Young (opravář Ron), Reggie Jackson (sám sebe), Cody Jones (D. J.), David Hewlett (Andrew), Phillip Jarrett (hasič), Kim Roberts (operátorka na lince 911), Dawn Roach (operátor na lince 911), Catherine Swing (reportérka), Tino Monte (hlasatel), Sheldon Turcott (hlasatel), David Sutcliffe (pozorovatel ve vrtulníku), Karen Brigman (Marge), Michelle Moffar (Angel), Errol G. Farquharson, Robert Thomas, Roy T. Anderson, Rory Flynn (Kenny Wilder), Sandra Oh, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: