Magic Box – Sherlock Holmes: Hra stínů

Nemnoho těch, kteří alespoň občas pošlou na pulty trafik nějaký film poprvé. MagicBox v úterý 29. ledna 2013 za 199,- Kč nabídne pokračování moderní adaptace detektivní klasiky Sherlock Holmes: Hra stínů.

Robert Downey mladší hraje roli nejslavnějšího detektiva na světě Sherlocka Holmese a Jude Law se vrací jako jeho úžasný kolega Dr. Watson.

Sherlock Holmes býval nejchytřejším mužem salónu… až dosud. Na scéně je ovšem nový kriminalistický mozek – zločinecký génius par excellence, profesor James Moriarty, který se intelektuálně Holmesovi nejen vyrovná, ale jeho cit pro špatnost spolu s naprosto chybějícím pocitem svědomí mu vlastně může pomoci slavného detektiva předstihnout.

Když najdou rakouského korunního prince mrtvého, podle důkazů, jak je interpretuje inspektor Lestrade, to vypadá na sebevraždu. Ale Sherlock Holmes usuzuje, že princ se stal obětí vraždy, která je navíc pouze kouskem větší a daleko a zlověstnější záhady, kterou zkonstruoval profesor Moriarty. Při výkonu služby spojené se zábavou Holmes najde stopu v podzemním pánském klubu, kde Holmes spolu se svým bratrem Mycroftem Holmesem zapíjejí poslední noc svobody Dr. Watsona. Právě tady se Holmes seznámí se Sim, cikánskou kartářkou, která vidí víc, než prozrazuje. Vyšetřování se stává ještě nebezpečnějším, když se Holmes, Watson a Sim dostávají na starý kontinent. Prohnaný Moriarty je pořád o krok napřed a spřádá sítě smrti a zkázy.

Všechno je součástí většího plánu a pokud vyjde, svět zachvátí vraždění a zkáza. A jenom Holmes s Watsonem mohou Moriartimu zabránit v uskutečnění lstivého plánu, který má zvrátit chod dějin.

Hodnocení na imdb.com 75 procent, na csfd.cz 74: Vizuál mírně přebíjí děj, celkový dojem je poněkud rozpačitý…

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Krimi / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 124 minut

Původní název: Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Světová premiéra: 10. prosince 2011 – USA

Kinopremiéra v ČR: 5. ledna 2012

Režie: Guy Ritchie

Námět: Arthur Conan Doyle

Scénář: Michele Mulroney, Kieran Mulroney

Produkce: Bruce Berman, Steve Clark-Hall, Susan Downey, Ethan Erwin, Peter Eskelsen, Dan Lin, Lauren Meek, Joel Silver, Lionel Wigram

Hudba: Hans Zimmer

Kamera: Philippe Rousselot

Střih: James Herbert

Kostýmy: Jenny Beavan

Společnost: Warner Bros. Pictures / Village Roadshow Pictures / Silver Pictures / Wigram Productions / Lin Pictures

Natáčeno: Richmond Park, Richmond, Surrey, Velká Británie / Waddesdon Manor, Waddesdon, Buckinghamshire, Velká Británie / Paříž, Francie / Bourne Woods, Farnham, Surrey, Velká Británie / Chatham Historic Dockyard, Chatham, Kent, Velká Británie / Cliffs Of Dover, Velká Británie / Didcot Railway Centre, Didcot, Oxfordshire, Velká Británie / Elstree Studios, Borehamwood, Hertfordshire, Velká Británie / Hampton Court Palace, East Molesey, Surrey, Velká Británie / Knole, Sevenoaks, Kent, Velká Británie / Old Royal Naval College, Greenwich, London, Velká Británie / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Place de la Cathédrale, Strasbourg, Bas-Rhin, Francie / Shepperton Studios, Shepperton, Surrey, Velká Británie / Strasbourg, Bas-Rhin, Francie / Triengen, Kanton Luzern, Švýcarsko

Hrají: Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes), Jude Law (Dr. John Watson), Noomi Rapace (madam Simza Heronová), Rachel McAdams (Irene Adlerová), Jared Harris (profesor James Moriarty), Stephen Fry (Mycroft Holmes), Paul Anderson (plukovník Sebastian Moran), Kelly Reilly (Mary Watsonová), Geraldine James (paní Hudsonová), Eddie Marsan (inspektor Lestrade), William Houston (konstábl Clark), Wolf Kahler (doktor Hoffmanstahl), Iain Mitchell (dražitel), Jack Laskey (Carruthers), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky pro neslyšící, arabsky, bulharsky, maďarsky, portugalsky, rumunsky, turecky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Sherlock Holmes a Dr. Watson: Dokonalá souhra, Moriartyho mistrovský plán spuštěn!, Holmes na steroidech