Vapet – Třetí poločas

Vapet v pondělí 4. února 2013 přichystal filmovou adaptaci knižního bestselleru Raye Kluuna Třetí poločas v pošetce za 75,- Kč. Jste schopni nevěry, když vás partner nejvíce potřebuje?

Nevěry, hádky, bolest a strach – láska za časů rakoviny…

Stijn a Carmen jsou moderní, krásní a bohatí manželé, mají roční holčičku a oba vlastní prosperující firmu. Života užívají plnými doušky a jsou šťastní, ale jen do chvíle, kdy se Carmen vrátí od lékaře. Ze dne na den se jejich život obrátí vzhůru nohama. Změní se z jednoho nekončícího večírku v cestu po doktorech a nemocnicích. Zatímco ale Carmen prochází léčbou, milovaný Stijn se s celou věcí vypořádává po svém a vrhá se do amsterodamského nočního života a do náručí žen.

 

Film bez patosu a falešného sentimentu přibližuje smrtelnou a nevyléčitelnou nemoc, která zasáhla mladý manželský pár v rozkvětu života jako blesk z čistého nebe. Deprimující situace v nemocnici střídají trýznivé momenty průběhu nemoci a těžce zkoušené síly vztahu obou mladých lidí. Film je zároveň i ódou na lásku a zaručeně zasáhne do duše každého diváka.

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 71: Kniha je o něco silnější, přesto si ke sledování vezměte zásobu kapesníků.

Náhled zadní strany z webu PNS 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Holandsko

Rok vzniku: 2009

Délka: 109 minut

Původní název: Komt een vrouw bij de dokter / Stricken

Světová premiéra: 26. listopadu 2009 – Holandsko

Režie: Reinout Oerlemans

Námět: Ray Kluun (román)

Scénář: Gert Embrechts

Produkce: Clea De Koning, Hans De Weers, Erwin Godschalk, Danielle Guirguis, Patricia McMahon, Bert Nijdam, Reinout Oerlemans, Sim van Veen, Ronald van Wechem

Hudba: Melcher Meirmans, Merlijn Snitker, Chrisnanne Wiegel

Kamera: Lennert Hillege

Střih: Michiel Reichwein

Kostýmy: Marian van Nieuwenhuyzen

Společnost: Eyeworks Film & TV Drama

Natáčeno: Kasteel De Haar, Haarzuilens, Utrecht, Holandsko

Hrají: Carice van Houten (Carmen), Barry Atsma (Stijn), Anna Drijver (Roos), Pierre Bokma (Huisarts), Beppie Melissen (matka Carmen), Jeroen Willems (Frenk), Eline Van der Velden (dívčí hlas), Walid Benmbarek (Ramon), Sacha Bulthuis (Dr. Scheltema, onkolog), Kim Kötter (Sharon), Yfke Wegman (Luna v 6 letech), Isabelle Moerman (Luna ve 3 letech), Steef Cuijpers (taxikář), Samuel Hubner, Wendell Jaspers (Anne), David Lucieer (asistent lékaře), Mark Scholten (Thomas), Yfke Wegman (Luna), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, holandsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: