Hollywood Classic Entertainment – Garfield Show – 3. DVD (Zvířecí soutěž)

Vydavatelství Hollywood Classic Entertainment by mělo pokračovat ve vydávání televizní série Garfield Show dalším diskem, 3. DVD – Zvířecí soutěž se má objevit na pultech v pondělí 18. února 2013 za 99,- Kč.

Je schopen všeho. Mějte se před ním na pozoru!

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. Nelze se pak divit, že se jeho neodolatelnému a kultivovanému humoru dostalo i animovaného zpracování. Příběhy Garfielda a jeho rodiny, kterým se smějí děti i dospělí, mladí i staří, ženy i muži, dnes sleduje televizní obecenstvo více jak pětatřiceti zemí světa.

Upoutávka na další disk

Zadní strana dostupného obalu uvádí tyto epizody:

13. KRÁL NEZMAR (King Nermal – Julien Magnat – 12. listopadu 2009)

Nezmarův páníček odjel na dovolenou a Jon se nabídl, že se o něj zatím postará. Pro Garfielda je to peklo, protože nemůže vystát jeho nadřazenost. Jako host Nezmar očekává zvláštní zacházení a Jon mu navíc dá zvoneček, aby mohl kdykoliv zazvonit o pomoc. To je pro Garfielda poslední kapka a rozhodne se, že se Nezmara zbaví.

14. BEZNADĚJNĚ ZTRACENÝ POOKY (Desperately Seeking Pooky – Baptiste Heidrich, Julien Monthiel) – 12. listopadu 2009)

Jon zakopne o Odieho a talíř lasagní skončí přímo na Pookym, Garfieldově oblíbeném medvídkovi. Pračka ho sice zase vyčistí, ale teď musí viset venku na šňůře, aby uschnul. Příštího rána je Pooky pryč! Garfield je zoufalý a všude ho hledá. Jon se ho pokusí rozptýlit tím, že mu dá robotického medvěda, ten ale nikdy nemůže Garfieldovi nahradit Pookyho.

15. PROKLETÍ VLKOPSA (Curse of the Were-Dog – Julien Magnat – 20. listopadu 2009)

Je noc úplňku a postavení planet má na Odieho zvláštní vliv. Jakmile je obloha jasná, promění se v monstrum a způsobí zmatek v Jonově domě. Obývák je v troskách a zmizel talíř lasagní. Jon si samozřejmě hned myslí, že je za tím Garfield, dokud ze zpráv nezjistí, že skutečným viníkem by mohl být Odie. Aby se tomu Jon dostal na kloub, navštíví profesora, který si jako první všiml pohybu planet…

16. SETKÁNÍ S RODIČI (Meet the Parents – Amelie Aubert, Jessica Menendez – 20. listopadu 2009)

Je den D! Jon se konečně setká s Lizinými rodiči, Robertem a Betty. Všechno musí být dokonalé, ale Odie a Garfield vypadají, že se rozhodli věci komplikovat. Atmosféra je docela dobrá, dokud Betty nepřinese svého malého kanárka, Pitýho. Garfield okamžitě začne slintat: kanárek by byl skvělý předkrm. Hned si všimne, že kanár se necítí dobře a chtěl by se dostat pryč. V ložnici je otevřené okno, tak se Garfield rozhodne vzít věci do svých rukou…

17. TAM NA FARMĚ (Down on the Farm – Christophe Poujol – 2. prosince 2009)

Jon navštíví svého bratra Doktůrka, který bydlí na farmě. Je to na venkově a protože Garfield je městská kočka, není to pro něj žádná legrace. Aby toho nebylo málo, Doktůrek ho požádá o pomoc: srovnat dřevo, umýt okna, shrabat listí. Nejhorší ale je, že na farmě není žádná televize ani žádná pizza. Garfield se rozhodne přesvědčit všechna zvířata na farmě, že televizi opravdu potřebují.

18. ZVÍŘECÍ SOUTĚŽ (The Pet Show – Mathilde Maraninchi, Antonin Poiree – 2. prosince 2009)

Ve městě se koná zvířecí soutěž a první cena je obrovský talíř lasagní. Garfieldova tlamička je plná slin, jen na to pomyslí,a rozhodne se zúčastnit. Od začátku je ale všechno špatně. Honem se jde zapsat, ale Nezmar už začal soutěžit! Jak teď vůbec může vyhrát? Naštěstí Garfield může vždycky počítat s pomocí svého věrného kamaráda Odieho.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Rodinný / Komedie

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2008 – 2012

Délka: 73 minut

Původní název: The Garfield Show

Režie: Philippe Vidal

Námět: Jim Davis

Scénář: Jim Davis, Julien Magnat, Mark Evanier, Peter Betts, Jessica Menendez, Christophe Poujol

Produkce: Mark Evanier, Jim Davis, Robert Réa, Kim Campbell, Marie-Pierre Moulinjeune

Hudba: Laurent Bertaud, Jean-Christophe Prudhomme

Společnost: Dargaud Marina / MediaToon / Paws

Hlasy v anglickém znění: Frank Welker (Garfield / Eddie Gourmand), Gregg Berger (Odie / Squeak / Harry), Wally Wingert (Jon Arbuckle / Hercules), Jason Marsden (Nermal / Vito / Lizin otec / Pete / Dr. Bonkers), Julie Payne (Dr. Liz Wilsonová / Lizina matka), Laura Summer (Drusilla & Minerva), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný