Bontonfilm – Doba ledová 4: Země v pohybu

Bontonfilm v úterý 26. února 2013 doplní za 199,- Kč kvarteto posledním (zatím?) diskem Doba ledová 4: Země v pohybu. Nejoblíbenější zvířecí partička na světě je konečně zpět!

Vrací se oblíbená mamutí rodinka Mannyho, Ellie, jejich teenagerské dcerunky Broskvičky, lenochoda Sida, šavlozubého tygra Diega a potřeštěného krysoveverčáka Scratta, aby prožili nové napínavé dobrodružství.

Právě Scratt, se svou vášní pro žaludy a jejich ukrýváním, totiž způsobí katastrofu nevídaných rozměrů. Podaří se mu zasadit svůj žalud takovým způsobem, že pradávná Pangea začne praskat a lámat se na jednotlivé kontinenty a díky pohybu litosférických desek dojde i k rozdělení naší prehistorické party. Ellie a Broskvička zůstanou na jednom kontinentu a Many, Sid a Diego jsou unášeni proudem na ledové kře hluboko do širého oceánu. Ať to stojí, co to stojí, naši tři odvážní přátelé se musí dostat zpátky domů a při tom na ně čeká nejedno velké dobrodružství.

Při cestě zpět jim dají zabrat nejenom mořské bouře, přílivové vlny a mořské příšery, ale musejí zvládnout i první společné soužití na jedné malé kře a tak se můžeme těšit na řadu komických scén plných vzájemného špičkování. Shodou okolností a náhod se na jejich provizorní loď, kterou si vytvořili z ledovce, dostane i Sidova babička, kterou skupinka zachrání v příboji mořských vln. Už, už se zdá, že naše partička kamarádů bude zachráněna, když se z oparu mlhy vynoří loď, jenže její podivínská posádka na palubě ani v nejmenším nehodlá našim kamarádům pomoci. Naopak, všichni jsou zajati a dostávají se do ještě větší šlamastiky…

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 67: Pořád zábavné, i když hodně zdůrazňující hodnoty přátelství a rodiny.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 84 minut

Původní název: Ice Age: Continental Drift

Světová premiéra: 26. června 2012 – Argentina, Buenos Aires

Kinopremiéra v ČR: 28. června 2012

Režie: Steve Martiono, Mike Thurmeier

Scénář: Jason Fuchs, Michael Berg, Lori Forte

Produkce: John C. Donkin, Lori Forte, Carlos Saldanha, Chris Wedge

Hudba: John Powell

Kamera: Renato Falcão

Střih: Christopher Campbell, James Palumbo, David Ian Salter

Společnost Blue Sky Studios

Hlasy v původním znění: Aziz Ansari (Squint), Joy Behar (Eunice), Alain Chabat (Silas), Peter Dinklage (kapitán Gutt), Aubrey Graham (Ethan), Nick Frost (Flynn), Josh Gad (Louis), Ben Gleib (Marshall), George Jacobs (Beaver), Queen Latifah (Ellie), Denis Leary (Diego), John Leguizamo (Sid), Jennifer Lopez (Shira), Nicki Minaj (Steffie), Heather Morris (Katie), Kunal Nayyar (Gupta), Keke Palmer (Peaches – Broskvička), Josh Peck (Eddie), Simon Pegg (Buck), Ally Romano (Meghan), Ray Romano (Manny), Seann William Scott (Crash), Eddie ‚Piolin‘ Sotelo (strýček Fungus), Patrick Stewart (Ariscratle), Wanda Sykes (babička), Meghan Thurmeier (Baby Bird), Alan Tudyk (Milton / Hunky Siren), Chris Wedge (Scrat), Rebel Wilson (Raz), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, chorvatsky, slovinsky

Titulky: česky, anglicky, slovensky, chorvatsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Doba ledová: Dosavadní příběh, Shimmy Shake – Hudební výběr