Magic Box – Kolekce Titanik (3 DVD)

Už je to nějaký pátek, co k výroční Titanicu řada vydavatelů vychrlila nejrůznější filmy a dokumenty, týkající se této události. Nyní si vzpomněl dodatečně Magic Box, který ve středu 6. března 2013 nabídne v trafikách za 299,- Kč balení 3 DVD s názvem Kolekce Titanik, obsahující trojici dokumentů Tajemství Titaniku + Poslední tajemství Titaniku + Titanik: případ uzavřen.

Sto let uplynulo od potopení legendárního Titaniku.

Tři dokumenty z dílny National Geographic nám pomohou společně nahlédnout do zákulisí událostí, které předcházely této světově známé a jedinečné katastrofě.

Tajemství Titaniku

Vyzbrojeni důmyslným vybavením, včetně miniponorky Alvina a množstvím dálkově ovládaných kamer, Dr. Ballard a jeho tým se stali prvními lidmi, kteří viděli a fotografovali Titanik od jeho potopení před více než 70 lety. Nyní vám přinášíme dechberoucí záběry z této výpravy, stejně jako poutavý příběh objevení Titaniku.

Poslední tajemství Titaniku

Příběh, který na vás dýchne atmosférou hororů ze špionského prostředí Studené války. Dozvíte se, že Ballardovo pátrání po Titaniku posloužilo jako zástěrka, která měla odvést pozornost sovětských úřadů. Ponoříte se na dno oceánu a vydáte se po stopách tajné expedice, která Ballardovi poskytla potřebné poznatky, jež ho během několika dní dovedly až k Titaniku.

Titanik: případ uzavřen

V zajímavém dokumentárním filmu Titanik: případ uzavřen představí britský odborník na Titanik, Tim Maltin, překvapivé nové důkazy a přesvědčivé vysvětlení katastrofy. Odkryje nepravdivost několika klíčových mýtů a zároveň přinese závažné důkazy o tom, že zkázu Titaniku pravděpodobně způsobily neobvyklé a jedinečné atmosférické jevy v Atlantickém oceánu.

Disk 1 – Tajemství Titaniku/ 49 min. / 16:9 / česky DD 2.0, anglicky DD 2.0 / české titulky

Disk 2 – Poslední tajemství Titaniku / 52 min. / 16:9 / česky DD 5.1, anglicky DD 5.1 / české titulky

Disk 3 – Titanik: případ uzavřen / 90 min. / 16:9 / česky DD 2.0, anglicky DD 2.0 / české titulky

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Délka: 191 minut