Magic Box – V zemi krve a medu

Mezi další dávkou opakovaných titulů společnost MagicBox v pátek 8. března 2013 v trafikách nabídne za 199,- Kč film V zemi krve a medu. Nový úhel pohledu na bosenskou válku, která rozpoltila Balkán v 90. letech minulého století.

Režijní debut herečky Angeliny Jolie se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců.

Film V zemi krve a medu vypráví příběh Danijela a Ajly, dvou lidí z odlišných stran brutálního etnického konfliktu. Danijel je důstojník bojující na straně Srbů a Ajla je Bosenka, která se ukrývá v bytě se svou sestrou.

Tihle dva se poznali ještě před válkou a jeden u druhého mohli naleznout vše, co kdy hledali, lásku nevyjímaje. Ale poté, co do jejich životů zasáhne ozbrojený konflikt, začne jejich vztah a pevné pouto slábnout, názory se stále více odlišují a oddanost se pomalu vytrácí. Milenci se opět setkají, když Danijel velí jednotce, která Alju odvleče do zajateckého tábora.

 

Tento snímek líčí neuvěřitelně dojemnou, morální a hmotnou daň, kterou si válka vybrala jak na jedincích, tak i na lidstvu jako celku.

Na imdb.com 43 procent, na csfd.cz 57: Angelina měla zůstat u špulení pysků. Promrhaný potenciál, takhle se charita nedělá.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Romantický / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 127 minut

Původní název: In the Land of Blood and Honey

Světová premiéra: 22. prosince 2011 – Bosna a Hercegovina

Režie: Angelina Jolie

Scénář: Angelina Jolie

Produkce: Simon Crane, Holly Goline-Sadowski, Tim Headington, Angelina Jolie, Graham King, Tim Moore, Michael Vieira

Hudba: Gabriel Yared

Kamera: Dean Semler

Střih: Patricia Rommel

Kostýmy: Gabriele Binder

Společnost: GK Films

Natáčeno: Raleigh Studios Budapest- Felsokert utca 9, Budapešť, Maďarsko / Vares, Bosna a Hercegovina / Budapešť, Maďarsko / Esztergom, Komárom-Esztergom, Maďarsko / Sarajevo, Bosna a Hercegovina

Hrají: Zana Marjanovic (Ajla), Goran Kostic (Danijel), Rade Serbedzija (Nebojsa), Vanessa Glodjo (Lejla), Nikola Djuricko (Darko), Branko Djuric (Aleksandar), Fedja Stukan (Petar), Alma Terzic (Hana), Jelena Jovanova (Esma), Ermin Bravo (Mehmet), Boris Ler (Tarik), Goran Jevtic (Mitar), Ermin Sijamija (Vuc), Milos Timotijevic (Durja), Jasna Ornela Beri (Mejrema), Aleksandar Djurica (Marko), Dzana Pinjo (Nadja), Petar Vidovic (Boris), Faruk Pruti (Miralem), Dolya Gavanski (Maida), Tamas Hajdu (Nikola), Gábor Piroch (člověk s bombou), Irena Mulamuhic (bosenská žena), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 bosensky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný