Filmag zábava – Krev na slunci

Inu, aby se v edici Filmag Zábava objevil titul, honosící se udělením Oscara, to se zrovna moc často nestává. V pátek 5. dubna 2013 se tak ale stane, za 99,- Kč bude ke koupi DVD s filmem Krev na slunci.

James Cagney ve špionážním dramatu, které získalo Oscara za nejlepší umělecký počin roku 1945.

Nick Condon je majitelem deníku Tokyo Chronical v době těsně před začátkem 2. světové války. Jeho investigativní přístup ho přivede na stopu zásadního dokumentu, ve kterém Hitler Japonska – baron Tanaka – plánuje útok na Čínu a Spojené státy. Myšlenka na ovládnutí světa byla přísně tajná, a tak není divu, že se Nick zamotává do stále nebezpečnější pavučiny zrady, korupce a touhy po moci.

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Přestože jde o víc než šedesát let starý film, výprava si ničím nezadá se současnými špionážními thrillery. Famózní výkon předvádí také James Cagney, který coby trénovaný judista absolvoval všechny souboje sám.

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 64: Leckterý „moderní“ film působí stařeji než tenhle praotec akčních filmů. Dodnes působivý špionážní snímek.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Válečný / Romantický / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1945

Délka: 94 minut

Původní název: Blood on the Sun

Světová premiéra: 26. dubna 1945 – USA

Režie: Frank Lloyd

Námět: Frank Melford

Scénář: Lester Cole, Nathaniel Curtis, Garrett Fort

Produkce: William Cagney

Hudba: Miklós Rózsa

Kamera: Theodor Sparkuhl

Střih: Walter Hannemann, Truman K. Wood

Kostýmy: Michael Woulfe

Společnost: William Cagney Productions

Natáčeno: General Service Studios – 1040 N. Las Palmas, Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: James Cagney (Nick Condon), Sylvia Sidney (Iris Hilliardová), Porter Hall (Arthur Bickett), John Emery (premiér Giichi Tanaka), Robert Armstrong (plukovník Hideki Tojo), Wallace Ford (Ollie Miller), Rosemary DeCamp (Edith Millerová), John Halloran (kapitán Oshima), Leonard Strong (Hijikata), James Bell (Charley Sprague), Marvin Miller (Yamada), Rhys Williams (Joseph Cassell), Frank Puglia (princ Tatsugi), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: