Wesley Snipes – 3 roky natvrdo

Nepříjemné životní období nastalo pro americkou hvězdu akčních filmů. Herec Wesley Snipes dostal od soudce rozsudek na tři roky žaláře za neplacení daní. A jeho daňové dluhy nejsou malé. Spojeným státům způsobil škodu přesahující ve výši 41 milionů dolarů (cca 650 milionů korun).

Soudce tak Snipesovi vyměřil maximální možný trest, který lze za takovýto prohřešek dostat. Snipesovi právníci se přitom snažili u floridského soudu tvrdit a dokázat, že herec dluží jen 228 tisíc dolarů (asi 3,5 milionu korun), tajže se jedná jen o přestupek. Jeho obžaloba ale měla tři identické body dvou těžkých zločinů – daňového podvodu a konspirace – ve všech bodech obžaloby byl Snipes shledán vinným. státní žalobce však požadoval nejpřísnější trest. Snipes jako slavná osoba by jít měl ostatním příkladem, argumentoval.

K tomu se nakonec přiklonil i soudce William Terrell Hodges, který uvedl, že herec očividně pohrdal americkými daňovými zákony.

Snipes se omluvil a prohlásil o sobě, že je idealistický, naivní, vášnivý, pravdu hledající a duchovně založený umělec, který právu ani financím nerozumí. Dopis dosvědčující Snipesův dobrý charakter zaslali na podporu i jeho kolegové Woody Harrelson a Denzel Washington.

Ani to ale soudce nezlomilo. Hvězdě filmů Blade či Demolition Man tak nezbylo, než se proti rozsudku na místě odvolat.

Zdroj: FoxNews.com