Magic Box – Safe

Společnost MagicBox na úterý 7. května 2013 plánuje za 99,- Kč do trafik poslat akční snímek Safe. Ona má kód. On je klíčem od jejích pout.

Desetiletá čínská dívka Mei je matematický génius. Jednoho dne je násilně odvedena do New Yorku, kde má při vyděračských kšeftech sloužit jako "počítadlo".

Luke Wright, zápasník bojových umění z New Jersey, zpacká zmanipulovaný zápas a ruská mafie pro výstrahu zavraždí jeho ženu a každého, s kým se pokusí navázat jakékoli přátelství či vztah.

 

A tak se Luke, bez domova, prostředků a naprosto izolovaný od společnosti, potuluje ulicemi a balancuje na pokraji sebevraždy. Náhle však jeho cestu zkříží malá vyděšená Číňanka pronásledovaná ruskými gangstery. Luke v mžiku stojí před zásadní otázkou: Pokračovat po vlastní ose vedoucí do záhuby nebo se vrátit zpět a bojovat s mafiánským podsvětím za záchranu malé dívky, kterou nikdy dříve nepotkal?

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 64: Jason přesně střílí, každého přepere, každému ujede a mrtvoly se tu počítají na metry kubické.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 94 minut

Původní název: Safe

Světová premiéra: 16. dubna 2012 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 10. května 2012

Režie: Boaz Yakin

Scénář: Boaz Yakin

Produkce: Lawrence Bender, Dana Brunetti, Stuart Ford, Brian Kavanaugh-Jones, Deepak Nayar, Kevin Spacey, John R. Woodward, Joseph Zolfo

Hudba: Mark Mothersbaugh

Kamera: Stefan Czapsky

Střih: Frédéric Thoraval

Kostýmy: Michelle Matland, Ann Roth

Společnost: IM Global / Automatik Entertainment / Lawrence Bender Productions / Trigger Street Productions / 87Eleven

Natáčeno: Bensalem Township, Pennsylvania, USA / Girard College – 2101 S. College Avenue, Philadelphia, Pennsylvania, USA / New York City, New York, USA / Philadelphia, Pennsylvania, USA / Radnor, Pennsylvania, USA

Hrají: Jason Statham (Luke Wright), Catherine Chan (Mei), Robert John Burke (kapitán Wolf), James Hong (Han Jiao), Anson Mount (Alex Rosen), Chris Sarandon (starosta Tremello), Sándor Técsy (Emile Docheski), Joseph Sikora (Vassily Docheski), Igor Jijikine (Chemyakin), Reggie Lee (Quan Chang), James Colby (detektiv Mears), Matt O’Toole (detektiv Lasky), Jack Gwaltney (detektiv Reddick), Barry Bradford (detektiv Benoit), Jay Giannone (detektiv Kolfax), James Tolbert III (blázen), Danni Lang (Ling), Julian Marzal (poručík Teague), Scott Nicholson (seržant Mackelvane), Kathy Anne Zhang (Kake), Byron Zheng (Feng), Lyman Chen (ředitel), Howie Brown (starostův pobočník), Nicolas Martí Salgado (huberťák), Danny Hoch (Julius Barkow), Suzanne Savoy (bláznivá žena), Dan McCabe (mladý bezdomovec), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný