Magic Box – Vnitřní vesmír

Tento týden je nějak „novými" tituly husto… Společnost Magic Box posílá ve středu 29. května 2013 do trafik premiérově za 99,- Kč pamětníkům dobře známou sci-fi komedii Vnitřní vesmír.

Jack Putter se dneska cítí divně, což ovšem není při jeho permanentní hypochondrii nic nového. On ale navíc i něco slyší. "Něco mě ovládá!" křičí. Vás taky něco ovládne – smích.

Výkonný producent Gremlins Steven Spielberg a jejich režisér Joe Dante znovu roztočili kola své imaginace na nejvyšší obrátky a natočili komické dobrodružství, které v roce 1987 získalo Oscara® za nejlepší vizuální efekty.

Hlas, který Jack slyší, patří špičkovému pilotovi námořnictva Tucku Pendletonovi, který se účastní tajného projektu miniaturizace. Ten se ovšem tak nějak zvrtnul a Tuck se omylem dostal do Jackova těla. Dřív, než vyděšený Jack stačí říct "Mám tě pod kůží," zatáhne ho jeho nedobrovolný partner do nejbláznivější eskapády jeho života.

 

 

Hrdinou rodinné sci-fi komedie je zkušební pilot Tuck Pendleton. Mladík souhlasí s tím, že bude pracovat pro laboratoř, která provádí výzkumy v oblasti miniaturizace. Podrobí se zmenšení i se zkušebním modulem, který má být injekční stříkačkou vpraven do krevního oběhu králíka. Jenže vše se nečekaně zvrtne. V průběhu experimentu laboratoř obsadí teroristé a pokus se doktoru Ozziemu Wexlerovi vymkne z ruky. V poslední chvíli uteče Ozzie s injekční stříkačkou a před dopadením ji ještě stihne vbodnout do Jacka, hypochondra z místního supermarketu.

Tuck se pomalu zabydluje v jeho těle a dokonce se se svým "domácím" spřátelí. Banda v čele s ambiciozní doktorkou Margaret však už o jeho existenci ví a jeho dny jsou zdá se sečteny. Ve hře je totiž drahocenný zmenšovací čip, kvůli kterému je nepřítel ochoten i zabíjet. Naštěstí je ve hře i půvabná Jackova přítelkyně Lydia, která dokáže stát i po boku zmenšeného Tucka. Mnoho komických situací vytěžili tvůrci i z koexistence dvou úplně odlišných lidí – bázlivého neurotika a světáckého pilota v jednom jediném těle.

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 74: Výborně ujetá zábava.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Sci-fi / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 115 minut

Původní název: Innerspace

Světová premiéra: 1. července 1987 – USA

Režie: Joe Dante

Námět: Chip Proser

Scénář: Jeffrey Boam, Chip Proser

Produkce: Michael Finnell, Peter Guber, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Jon Peters, Chip Proser, Steven Spielberg

Hudba: Jerry Goldsmith

Kamera: Andrew Laszlo

Střih: Kent Beyda

Kostýmy: Rosanna Norton

Společnost: Amblin Entertainment / The Guber-Peters Company Production / Warner Bros.

Natáčeno: California State University Northridge – 18111 Nordhoff Street, Northridge, Los Angeles, Kalifornie, USA / Northridge Fashion Mall – 9301 Tampa Avenue, Northridge, Los Angeles, Kalifornie, USA / Portuguese Bend, Kalifornie, USA / San Fernando Valley, Los Angeles, Kalifornie, USA / San Francisco, Kalifornie, USA / Sherman Oaks Galleria – 15301 Ventura Blvd., Sherman Oaks, Los Angeles, Kalifornie, USA / Stage 12, Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Kalifornie, USA / Stage 18, Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Kalifornie, USA / Wayfarer’s Chapel – 5755 Palos Verdes Drive South, Rancho Palos Verdes, Kalifornie, USA

Hrají: Dennis Quaid (poručík Tuck Pendleton), Martin Short (Jack Putter), Meg Ryan (Lydia Maxwellová), Kevin McCarthy (Victor Eugene Scrimshaw), Fiona Lewis (Dr. Margaret Cankerová), Vernon Wells (pan Igoe), Robert Picardo (Kovboj), Wendy Schaal (Wendy), Harold Sylvester (Pete Blanchard), William Schallert (Dr. Greenbush), Henry Gibson (pan Wormwood), John Hora (Ozzie Wexler), Mark L. Taylor (Dr. Niles), Orson Bean (Lydiin editor), Kevin Hooks (Duane), Kathleen Freeman (Dream Lady), Archie Hahn (poslíček), Dick Miller (taxikář), Kenneth Tobey (muž na umývárně), Joe Flaherty (pacient v čekárně), Andrea Martin (pacientka v čekárně), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný