Magic Box – Ptáci v trní (4 DVD)

Společnost Magic Box ve středu 5. června 2013 pošle na pulty souhrnné vydání TV seriálu Ptáci v trní, 4 DVD budou ke koupi za zvýhodněnou cenu 299,- Kč.

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou…

Jeden z nejúspěšnějších příběhů všech dob natočený podle románového bestselleru Colleen McCulloughové se odehrává v Austrálii na ovčí farmě Drogheda a pokrývá více než 42 let života římskokatolického kněze Ralpha de Bricassarta, svádějícího neustálý boj mezi jeho kněžským posláním a tělesnou touhou k dceři místního farmáře Meggie.

Epizoda jedna

Mary Carsonová, majitelka velké ovčí farmy, se zamiluje do místního faráře Ralpha de Bricassart – i když ten se stará spíše o Maryinu neteř Meggie Clearyovou. Když Ralph její vášeň neopětuje, Mary se rozhodne vzít jeho osud do vlastních rukou – dokonce i z hrobu.

Epizoda dvě

Přes svou rostoucí náklonnost k Meggie opouští otec de Bricassart farnost, aby zahájil svůj vzestup na žebříčku církevní hierarchie. Clearyovi souhlasí s tím, že povedou Droghedu, což je rozhodnutí, které povede ke katastrofě a smrti.

Epizoda tři

Ralph je v Římě vysvěcen na arcibiskupa, přesto se ale stále souží láskou k Meggii, která se v zoufalé snaze zapomenout provdá za Luka. Ralph se vrací do Austrálie, aby s Meggie prožil idylické chvíle lásky, oba ale vědí, že jejich štěstí nemůže vydržet.

Epizoda čtyři

Mnoho let poté, co Meggie a Ralph prožili své léto lásky, se Dane, dítě tohoto léta, stává knězem. Meggie je plná hořkosti, protože oba muži, které milovala, dali před ní přednost církvi. Tragédie ale Meggii donutí, aby se smířila s Ralphem, svou rodinou i sama se sebou.

Na imdb.com 77 procent, na csfd.cz 56: Dávná hutná dávka romantiky, škoda toho, že s narůstajícím číslem dílu je scénář čím dál slabší.

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: USA / Austrálie

Rok vzniku: 1983

Délka: 467 minut

Původní název: The Thorn Birds

Světová premiéra: 2. března 1983 – USA

Režie: Daryl Duke

Námět: Colleen McCullough

Scénář: Carmen Culver, Colleen McCullough, Lee Stanley

Produkce: Irving Paul Lazar, Edward Lewis, Stan Margulies, David L. Wolper, Lee Stanley

Hudba: Henry Mancini

Kamera: Bill Butler

Střih: Carroll Timothy O’Meara, Robert F. Shugrue

Kostýmy: Travilla

Společnost: David Wolper-Stan Margulies Productions / Edward Lewis Productions / Warner Bros. Television

Natáčeno: William Andrews Clark Memorial Library – 2520 Cimarron St., Los Angeles, Kalifornie, USA / Big Sky Ranch – 4927 Bennett Road, Simi Valley, Kalifornie, USA / City Hall – 200 N. Spring Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Kaua’i, Havaj, USA / San Gabriel, Kalifornie, USA / Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Kalifornie, USA

Hrají: Richard Chamberlain (Ralph de Bricassart), Rachel Ward (Meggie Clearyová), Christopher Plummer (arcibiskup Vittorio Contini-Verchese), Bryan Brown (Luke O’Neill), Brett Cullen (Bob Cleary), Stephanie Faracy (Judy), Barry Corbin (Pete), John de Lancie (Alastair MacQueen), Barbara Stanwyck (Mary Carsonová), Jean Simmons (Fiona ‚Fee‘ Clearyová), Piper Laurie (Anne Muellerová), Earl Holliman (Luddie Mueller), Philip Anglim (Dane O’Neill), John Friedrich (Frank Cleary), Stephen W. Burns (Jack Cleary), Bill Morey (Angus MacQueen), Holly Palance (slečna Carmichaelová), Allyn Ann McLerie (paní Smithová), Ken Howard (Rainer Hartheim), Richard Kiley (Paddy Cleary), Mare Winningham (Justine O’Neillová), Richard Venture (Harry Gough), Dwier Brown (Stuart Cleary), Antoinette Bower (Sarah MacQueen), Chard Hayward (Arne Swenson), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital mono anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: bez záruky – Dokument Ptáci v trní: Staří přátelé, nové příběhy