Magic Box – O myšce a medvědovi

Další nedávný katalogový přírůstek společnosti Magic Box zamíří do trafik, v pondělí 10. června 2013 bude za 199,- Kč ke koupi DVD O myšce a medvědovi. Příběh neobyčejného přátelství mezi medvědem a myškou.

V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Medvěd Ernest je jiný. Je hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání něčeho k snědku chytí malou myšku Celestinu, která utekla ze svého podzemního myšího světa.

Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Ani jeden z nich ještě netuší, že se tak dostanou na stopu chamtivých medvědích manželů, kteří si přivydělávají tím, že cukrovinkami záměrně kazí medvědím dětem zuby.

To, co začalo mezi bručounským Ernestem a upovídanou Celestinou jako pouhá dohoda, přerůstá v neobvyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice. Aby odhalili velké cukrovinkové spiknutí, budou potřebovat pomoc z myšího i medvědího světa. Podaří se jim překonat předsudky ostatních a oba světy spřátelit?

Na imdb.com 77 procent, na csfd.cz 71: Nenechte se odradit zdánlivě jednoduchou animací, tenhle protixenofóbní příběh zdaleka není jen pro děti.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Rodinný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2012

Délka: 76 minut

Původní název: Ernest and Celestine

Světová premiéra: 23. května 2012 – Francie (Cannes Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 17. ledna 2013

Režie: Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner

Námět: Gabrielle Vincent (knižní série)

Scénář: Daniel Pennac

Produkce: Didier Brunner, Henri Magalon, Vincent Tavier

Hudba: Vincent Courtois

Společnost: La Parti Productions / Les Armateurs / Maybe Movies / Mélusine Productions / StudioCanal

Hlasy v původním znění: Lambert Wilson (Ernest), Pauline Brunner (Celestine), Anne-Marie Loop (Šedá), Patrice Melennec (Georges), Brigitte Virtudes (Lucienne), Léonard Louf (Lèon), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, 5.1 česky, 5.1 slovensky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný