Magic Box – Záblesky chladné neděle

Tentokrát vybrala společnost Magic Box pro trafikovou nabídku v pátek 14. června 2013 zástupce domácí tvorby, za 199,- Kč bude ke koupi DVD Záblesky chladné neděle. Nikdo není tím, kým se zdá být.

Celovečerní psychothriller z prostředí českého venkova. Sevřené vyprávění o vášni měnící se v neovladatelnou posedlost, o lásce, která nebere ohledy na hranici mezi životem a smrtí, o citech, které se dají koupit, a pastech, z nichž není úniku. Vztahové komorní drama čtyř lidí, kteří se jako figurky na herním poli pohybují v krajině Labe a Českého Středohoří v časovém limitu krátké podzimní neděle…

 

Po vzrušené hádce s Richardem v autě vyskočí Dora kdesi na severočeské silnici a v náhlém popudu zamává na kolemjedoucí vůz, v němž sedí Adam. Richard je začne sledovat.

Adam si myslí, že Dora je prostitutka a nabídne jí kšeft: má zahrát při rodinné oslavě roli přítelkyně jeho mladšího bratra Martina. Rodina i sousedé se tím mají uvést v domnění, že Martin už se vzpamatoval z osobní tragédie a s novým vztahem začíná nový život. Dora nabídku přijme ani ne tak kvůli honoráři, ale hlavně aby unikla Richardovi. Ten ji už delší dobu svým vlastnickým postojem terorizuje. Ani teď se nevzdává. Přestože mu auto s Adamem a Dorou ujede, nakonec s pomocí kamaráda policisty vypátrá Adamovu adresu a pod falešnou záminkou zjistí, kde Dora je.

Klíčové situace se pak odehrávají na samotě uprostřed lesa, kde Martin s Dorou prožívají jakousi variantu hry kočky s myší. Dlouho máme pocit, že jí chce Martin ublížit, ale postupně přicházíme na to, že skutečné nebezpečí číhá jinde.

Na csfd.cz 53 procent a komentáře kolísající od hodnocení „škoda času" po „skrytý skvost české kinematografie", od „napínavá podívaná" po „nechtěně humorné neumětelství".

Zadní strana 

Žánr: Thriller / Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 93 minut

Kinopremiéra v ČR: 8. listopadu 2012

Režie: Ivan Pokorný

Pomocná režie: Jiří Severa

Scénář: Iva Procházková

Produkce: Lina Hauschild, Ivan Pokorný

Hudba: Jiří Hájek

Kamera: Armin Dierolf

Asistent kamery: Pascal Jäger

Střih: Miroslav Pergl

Zvuk: Petr Neubauer

Architekt: Dušan Pohřeb

Kostýmy: Šárka Zázvorková

Masky: Tereza Prachařová

Světla: Jiří Nosek

Hrají: Adéla Petřeková (Dora), Robert Jašków (Adam), Jan Plouhar (Martin), Kryštof Rímský (Richard), Zdeněk Žák (tlustý policista), Taťjana Medvecká (sousedka), Miroslav Středa (otec Adama), Josef Kadeřábek (cibulář), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky, anglicky, německy

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: Trailer, Film o filmu