Magic Box – Útěk z MS-1

Společnost Magic Box v neděli 16. června 2013 myslí i na dospělejší diváky, do trafik dorazí za 99,- Kč sci-fi Útěk z MS-1. Uprchnout odtamtud je nemožné. Dostat se tam je šílenství.

Není čas vyjednávat!

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk.

Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná – čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více.

 

Příběh, který nepostrádá velkou dávku napětí a humoru, pochází z hlavy Luca Bessona, který tentokrát spojil své síly s producenty úspěšného thrilleru 96 hodin.

Na imdb.com 61 procent, na csfd.cz 62: Načančané béčko se slušným rozpočtem, akční jízda upomínající na zlatá sedmdesátí léta plná solidních hlášek.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Sci-fi / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2011

Délka: 95 minut

Původní název: Lockout

Světová premiéra: 22. února 2012 – Francie

Kinopremiéra v ČR: 24. května 2012

Režie: James Mather, Stephen Saint Leger

Scénář: Stephen Saint Legerm James Mather, Luc Besson

Produkce: Luc Besson, Marc Libert, Leila Smith, Andjelija Vlaisavljevic

Hudba: Alexandre Azaria

Kamera: James Mather

Střih: Camille Delamarre, Eamonn Power

Kostýmy: Olivier Bériot

Společnost: EuropaCorp, Canal+, Ciné+

Natáčeno: Bělehrad, Srbsko

Hrají: Guy Pearce (Snow), Maggie Grace (Emilie Warnocková), Vincent Regan (Alex), Joseph Gilgun (Hydell), Lennie James (Harry Shaw), Peter Stormare (Scott Langral), Jacky Ido (Hock), Tim Plester (John James Mace), Mark Tankersley (Barnes), Anne-Solenne Hatte (Kathryn), Peter Hudson (prezident Warnock), Nick Hardin (vyjednavač), Dan Savier (Duke), Damijan Oklopdzic (Slick), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný