Bontonfilm – Barbie princezna a švadlenka

A ještě jednou tento týden vyhublá protažená princeznička, společnost Bontonfilm v pátek 21. června 2013 posílá za 99,- Kč do trafik DVD Barbie – Princezna a švadlenka. Ve svém prvním animovaném muzikálu se sedmi novými písněmi ožívá panenka Barbie v klasickém příběhu o vyměněných osudech a síle přátelství.

Barbie vypráví mladým slečnám, co je to naděje, přátelství a síla lásky. Předlohou se stala klasická povídka Marka Twaina přenesená do současnosti.

V pohádce se Barbie představí ve dvojroli jako princezna a chudá vesnická dívka, jejichž sny jsou ale navlas stejné! Osudy obou dívek se zkříží ve chvíli, kdy je všetečná, trochu excentrická a po vzdělání toužící princezna Anneliese uvězněna, a její dvojnice, švadlenka Erika, se ji pokusí zachránit.

 

Dokáže Erika zahrát princeznu a přelstít jejího věznitele, zlého Premingera? A jak to dopadne s princem Dominikem, který se do Eriky zamiluje, protože ji považuje za princeznu Anneliese? V této kouzelné hudební pohádce se dvě krásné dívky rozhodnout jít za svým snem a zjistí, že osud je napsán na jednom velmi zvláštním místě – lidském srdci!

Ve filmu Barbie – Princezna a švadlenka byla použita revoluční animační technologie CGI!

Na imdb.com 58 procent, na csfd.cz 62: Líbivé písničky, známý námět, kýčovitá podívaná pro holčičky, dost hrozná animace, ale v rámci Barbie filmů patří k těm lepším.

Alternativní obal

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Komedie / Muzikál / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Délka: 85 minut

Původní název: Barbie As The Princess And The Pauper

Světová premiéra: 28. září 2004 – USA

Režie: William Lau

Námět: Mark Twain (kniha "The Prince and the Pauper")

Scénář: Elana Lesser, Cliff Ruby

Produkce: Kim Dent-Wilder, Jesyca C. Durchin, Rob Hudnut, Shelley Tabbut, Jennifer Twiner McCarron

Hudba: Arnie Roth

Střih: Greg Richardson

Společnost: Mainframe Entertainment / Mattel

Hlasy v původním znění: Kelly Sheridan (princezna Anneliese / Erika), Melissa Lyons (princezna Anneliese – zpěv), Julie Stevens (Erika – zpěv), Mark Hildreth (král Dominick), Mark Luna (král Dominick – zpěv), Alessandro Juliani (Julian), Martin Short (Preminger), Kathleen Barr (Serafina / Bertie), Ian James Corlett (Wolfie / stráž #3), Ellen Kennedy (královna Genevieve), Pam Hyatt (madam Carpová), Brian Drummond (Nick / stráž #1), Jan Rabson (Midas / Nack), Colin Murdock (královský plánovač), Janyse Jaud (palácová služebná), Lee Tockar (velvyslanec Bismark / stráž #2), Gary Chalk (Herve), Roger Monk (ministr), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky, řecky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, polsky, řecky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: Zpívejte s námi!; Interaktivní menu s hlasem Barbie; Mé nejmilejší písničky; Náhled na další film s Barbie; Galerie trailerů