JRK Kladno – Planeta dinosaurů 1 – Noví obři

Avizované se stalo skutkem a tituly s logem Hollywood Classic Entertainment aktuálně obhospodařuje společnost JRK Kladno. A překvapivě hned ve středu 19. června 2013 nabídne dosud nevydaný titul, do trafik dorazí Planeta dinosaurů 1 – Noví obři za 99,- Kč. Vtipné je, že vzápětí se tento seriál z kolekce BBC Earth objeví na obrazovkách ČT

Televizní upoutávka praví:

Žijeme ve zlaté éře objevů dinosaurů. Po celém světě se nacházejí pozůstatky dalších nových druhů. Je to výzva pro tvůrce nových spektakulárních seriálů s příběhy z říše největších obrů, nejmohutnějších predátorů, nejbizarnějších a nejkrásnějších stvoření své doby. Od Arktidy po Afriku a od Jižní Ameriky po Asii. V posledních několika letech byla nalezena celá řada neobyčejných, skvěle zachovaných fosílií. S využitím nejmodernějších zobrazovacích metod jsou dnes vědci schopni zjistit daleko větší podrobnosti a odhalit mnohem víc než kdykoli předtím. Můžeme si tak vytvořit první skutečně celistvý obrázek o těchto podivuhodných tvorech.

První část cyklu se zaměřuje na nově objevené druhy těch největších dinosaurů. Podíváme se do Jižní Ameriky, kde se procházel obr sedmkrát těžší než diplodocus. Nahlédneme také do ztraceného světa prehistorické Afriky, kde se nad ostatní tvory tyčili do výše predátoři větší než Tyrannosaurus rex.

Afrika:

Ouranosaurus

Spinosaurus

Carcharodontosaurus

Spinosaurus vs. Carcharodontosaurus

Jižní Amerika:

Argentinosaurus

Skorpiovenator

Paralititan a sarcosuchus

Mapusaurus

Náhled obalu na webu PNS uvádí:

Tento třídílný dokument vás provede kolem světa v průběhu milionů let. Jsou v něm užity nejnovější grafické technologie, aby přivedly k životu ty nejúžasnější tvory, kteří kdy žili. Všichni dinosauři, které uvidíte, byli objeveni v posledních deseti letech a jejich objev zapříčinil přepsání pravěké historie.

Paleontologové nyní zjistili, že dinosauři, kteří se rozšířili po celém světě, se vyvinuli v tvory tak monstrózní, děsivé a bizardní tak, že vedle nich Tyrannosaurus rex vypadá jako krotké zvířátko.

Představujeme dokonalý vizuální zážitek a zcela nový globální pohled na prehistorickou dobu, která přiblíží fascinující tvory, jejich příbytky a životy od analýzy kostí až po jejich souboje na život a na smrt.

Televizní cyklus 6 epizod (trochu rozdíl oproti na obalu avizované polovině) má na imdb.com 78 procent.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Dokumentární / Animovaný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2011

Délka: 50 minut

Původní název: Planet Dinosaur

Světová premiéra: 14. září 2011 – Velká Británie

Režie: Nigel Paterson

Scénář: Nigel Paterson, Tom Brass

Produkce: Sara Kenney, Andrew Cohen

Hudba: Ilan Eshkeri

Střih: Beverly Maguire

Společnost: Jellyfish Pictures

Komentář: John Hurt

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný