Bontonfilm – Konečná

Bontonfilm ani v neděli 14. července 2013 nevynechá trafikovou premiéru, ke koupi bude před oficiálním termínem uvedení do e-shopů Konečná za 299,- Kč. Důchod je pro bábovky!

„Já se vrátím!“ řekl jednou Arnold Schwarzenegger a nyní to naplňuje. Vrací se v dlouho očekávaném akčňáku Konečná. Definitivně vyměnil guvernérskou židli za šerifskou placku v zapadákově u mexických hranic.

Šerif Ray Owens původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění.

Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera. Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez. Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím.

Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety, meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky.

Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova Konečná?

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 69: Zbraně, honičky, hlášky, sebeironie, parádní vzpomínka na osmdesátá léta plná akčních filmů.

Žánr: Akční / Thriller / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 102 minut

Původní název: The Last Stand

Světová premiéra: 12. ledna 2013 – USA, Dallas, Texas / Hong Kong

Kinopremiéra v ČR: 7. února 2013

Režie: Ji-woon Kim

Scénář: Andrew Knauer

Produkce: Lorenzo di Bonaventura, Edward Fee, Miky Lee, Udi Nedivi, Michael Paseornek, Hernany Perla, Linda Pianigiani, Guy Riedel, John Sacchi

Hudba: Mowg

Kamera: Ji-yong Kim

Střih: Steven Kemper

Kostýmy: Michele Michel

Společnost: Di Bonaventura Pictures

Natáčeno: Mesita, New Mexico, USA / Bosque Farms, New Mexico, USA / Santa Fe, New Mexico, USA / Laguna Pueblo, New Mexico, USA / Albuquerque, New Mexico, USA / Belen, New Mexico, USA / Las Vegas, Nevada, USA / Nevada, USA / New Mexico, USA

Hrají: Arnold Schwarzenegger (šerif Ray Owens), Forest Whitaker (agent John Bannister), Titos Menchaca (starosta), Peter Stormare (Burrell), Richard Dillard (Irv), Eduardo Noriega (Gabriel Cortez), Luis Guzmán (Mike Figuerola), Jaimie Alexander (Sarah Torranceová), Mathew Greer (Sam), Johnny Knoxville (Lewis Dinkum), Chris Browning (Pony Tail), Zach Gilford (Jerry Bailey), Christiana Leucas (Christie), Harry Dean Stanton  (pan Parsons), Genesis Rodriguez (agentka Ellen Richardsová), Daniel Henney (Phil Hayes), Rio Alexander (Faceburn), John Patrick Amedori (agent Mitchell), James Burnett (Poyo), David Midthunder (Cohan), Tait Fletcher (Eagan), Kristen Rakes (agent Devers), Mark Sivertsen (Bucho), Jeff Sanders (kapitán), Rodrigo Santoro (Frank Martinez), Jermaine Washington (McCesson), Eddie J. Fernandez (agent McKay), David House (vedoucí týmu FBI), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný