Bontonfilm – Barbie v Louskáčku

Společnost Bontonfilm v úterý 30. července 2013 dál pokračuje v trafikové nabídce dětskýc titulů ze svého katalogu a posílá do prodeje za 99,- Kč DVD Barbie v Louskáčku. Příběh, který ukazuje, že pokud je člověk laskavý, chytrý a statečný, cokoli je možné…

Panenka Barbie poprvé ve filmu – jako kouzlem ožije díky ohromující počítačové animaci v moderní adaptaci klasické pohádky E. T. A. Hoffmanna.

Pohádkový příběh začíná, jakmile Clare (Barbie) dostane darem od své tetičky krásného dřevěného Louskáčka. V noci, když Clara spí, Louskáček obživne, aby odrazil útok zlomyslného myšího krále, který vtrhl do pokoje. Clara se probudí a pomáhá Louskáčkovi ubránit se zlému myšákovi a on jí za trest začaruje do malé podoby. Clara s Louskáčkem společně zažije neobyčejná dobrodružství na cestě k princezně Sugarplum, která jediná může kouzlo zlomit a vrátit Claře její skutečnou podobu.

 

Předlohou k tomuto okouzlujícímu animovanému příběhu se stalo baletní představení v choreografii Petera Martinse, v němž účinkují tanečníci Newyorského baletu za doprovodu hudby od P. I. Čajkovského v podání Londýnského symfonického orchestru. Příběh je plný pozoruhodných tanečních scén v choreografii Petera Martinse a hudby P. I. Čajkovského. Skutečné pohyby tanečníků Newyorského městského baletu přibližují krásu pohybu tak, jak nikdy předtím.

Na imdb.com 54 procent, na csfd.cz 55: Zvláštní, pokolikáté už je to poprvé… Baletní scény ujdou..

Žánr: Animovaný / Rodinný / Muzikál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 76 minut

Původní název: Barbie in the Nutcracker

Světová premiéra: 2. října 2001 – USA

Režie: Owen Hurley

Námět: Ruth Handler (postavy), E. T. A. Hoffmann (pohádka)

Scénář: Linda Engelsiepen, Hilary Hinkle, Rob Hudnut

Produkce: Jesyca C. Durchin, Asaph Fipke, Rob Hudnut, Ian Pearson, Ian Richter, Jennifer Twiner McCarron

Střih: Paul Gill

Společnost: Family Home Entertainment / Mainframe Entertainment / Mattel

Hlasy v původním znění: Kelly Sheridan (Barbie / Clara), Kirby Morrow (Louskáček / princ Eric), Tim Curry (Myší král), Peter Kelamis (Pimm), Christopher Gaze (major Mint), Ian James Corlett (kapitán Candy), French Tickner (dědeček Drosselmayer), Kathleen Barr (tetička Drosselmayerová / Sova), Cathy Weseluck (chůva), Alex Doduk (Tommy), Chantal Strand (Kelly), Britt McKillip (Pepermintová dívka), Danny McKinnon (Perníček), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 rusky, 2.0 litevsky, 2.0 polsky, 2.0 maďarsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: Dokument: Žít baletní sen