Magic Box – George Harrison: Living in the Material World (2 DVD)

Společnost Magic Box do trafik v úterý 30. července 2013 chystá za 199,- Kč (tedy o stovku levněji než na vlastním e-shopu) životopisné dvojDVD George Harrison: Living in the Material World.

S použitím dosud nezveřejněných fotografií a záběrů mapuje oscarový režisér Martin Scorsese život George Harrisona v osobním filmu, který přináší záběry z vystoupení, domácí videa, vzácné archivní materiály a rozhovory s rodinou a přáteli.

Dokument George Harrison: Living in the Material World mapuje život jednoho z nejslavnějších muzikantů všech dob. Přibližuje jeho dětství v Liverpoolu, éru Beatles, sólovou kariéru i soukromý život. Scorsese zachycuje George Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi světem materiálním a duchovním. Ve filmu se objevují dosud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Ericem Claptonem, Terry Gilliamem, Ericem Idlem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono, Tomem Pettym, Ringo Starrem a Jackiem Stewartem. Všichni mluví otevřeně o Harrisonově výjimečném talentu, ale i o jeho vnitřních rozporech, prudké povaze, experimentech s drogami a náklonnosti vůči ženám.

Na imdb.com 79 procent, na csfd.cz 84: Velmi solidní skládanka o životě Brouka, stojícího ve stínu.

Zadní strana

Žánr: Životopisný / Dokument / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 200 minut (90+110)

Původní název: George Harrison: Living in the Material World

Světová premiéra: 2. září 2011 – USA (Telluride Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 25. října 2012

Režie: Martin Scorsese

Scénář:

Produkce: Margaret Bodde, Rachel Cooper, Erin Edeiken, Blair Foster, Olivia Harrison, Tia Lessin, Scott Pascucci, Martin Scorsese, Nigel Sinclair, Emma Tillinger Koskoff

Kamera: Martin Kenzie, Robert Richardson

Střih: David Tedeschi

Společnost: Grove Street Pictures / Spitfire Pictures / Sikelia Productions / Grove Street Productions

Účinkují: George Harrison, Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, Louise Harrison, Harold Harrison, Harry Harrison, Peter Harrison, Olivia Harrison, Dhani Harrison, Eric Clapton, Pattie Boyd, Pete Best, Cynthia Lennon Powell, Julian Lennon, Mimi „Mary Elizabeth“ Smith, Stuart Sutcliffe, Astrid Kirchherr, Klaus Voormann, Neil Aspinall, Mal Evans, Brian Epstein, Maureen Starkey Cox, Jane Asher, George Martin, Derek Taylor, Joan Taylor, Gene Vincent, Jimmie Nicol, Mick Jagger, Peter Brown, Ravi Shankar, Lakshmi Shankar, Alla Rakha, Maharishi Mahesh Yogi, Ken Scott, Jane Birkin, Suki Potier, Jack MacGowran, David Hemmings, Gillian Hills, Yoko Ono, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Joe Cocker, Linda McCartney Eastman, Mukunda Goswami, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný / černobílý PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný